La Junta Central d’Usuaris de la Massa d’Aigua Subterrània informarà sobre subvencions per al regadiu

Post també disponible en: Castellano

La Junta Central d’Usuaris de la Massa d’Aigua Subterrània 080.133 Requena-Utiel (JCUMA) ha organitzat una jornada divulgativa sobre les subvencions per al regadiu contemplades en el PERTE de Digitalització del Cicle de l’Aigua, impulsat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), que tindrà lloc el pròxim 26 de juliol a Requena.

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PERTE) de Digitalització del Cicle de l’Aigua, impulsat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), i finançat amb els fons Next Generation de la Unió Europea, suposa una eina per a transformar i modernitzar els sistemes de gestió de l’aigua, tant en el cicle urbà com en el regadiu i la indústria.

El PERTE finançarà programes d’ajudes per a l’impuls a la digitalització dels diferents usuaris de l’aigua. Amb l’objectiu d’avançar en la protecció del medi ambient, la millora de la gestió dels recursos hídrics i la lluita contra el canvi climàtic i el repte demogràfic.

Es llançaran convocatòries d’ajudes per a administracions i entitats competents en el cicle urbà de l’aigua, la indústria i per a comunitats de regants i d’usuaris d’aigües subterrànies. Línia d’actuació que compta amb una inversió directa de 1.700 milions d’euros, i que arrossegarà una mobilització addicional de 1.120 milions de col·laboració públic-privada. A més, es destinaran 200 milions d’euros a la digitalització en el regadiu. Entre altres mesures, es finançarà la implantació de comptadors en les preses d’aigua i en parcel·les, la millora dels sistemes de control de la humitat i conductivitat del sòl, i el mesurament de les aportacions de fertilitzants o automatització dels sistemes de reg.

Per tot això, aquest PERTE de digitalització del cicle de l’aigua representa una important oportunitat per a implementar eines i tecnologies que permeten la digitalització i modernització de les comunitats de regants de la nostra comarca. I per aquesta raó, la JCU de la Massa d’Aigua Subterrània Requena-Utiel ha organitzat una jornada tècnica per a donar a conéixer els detalls de la convocatòria de subvencions per al regadiu contemplades en el PERTE de Digitalització del Cicle de l’Aigua, i com tramitar la sol·licitud des de les nostres comunitats de Regants.

La jornada comptarà amb la participació de Francisco Javier Sánchez Martínez, Subdirector General de Protecció de les Aigües i Gestió de Riscos del MITECO, qui parlarà de “El PERTE de Digitalització del Cicle de l’Aigua. Convocatòria de subvencions per al regadiu”. I també de Rafael Sanchis Lorente, expert en gestió de Comunitats de Regants, i que abordarà els “Aspectes pràctics de la tramitació i gestió de sol·licituds del PERTE”.

La jornada tècnica està dirigida a totes les comunitats de regants i entitats de reg de la comarca. Començarà a les 18.00 hores en l’Espai Cultural Feliciano A. Yeves, situat en l’avinguda Raval, 9 de Requena. I l’accés serà lliure i gratuït, prèvia inscripció a través del correu administracion@jcuareuquenautiel.com

Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*