Utiel posa en marxa un servici psicològic per a jóvens

Post també disponible en: Castellano

L’àrea de joventut implementa a través del departament de psicologia de l’Ajuntament d’Utiel esta línia de suport psicològic específica per a jóvens.

La Regidoria de Joventut ha posat en marxa un nou servei específic d’atenció psicològica per a joves i adolescents a través de el departament de psicologia de l’Ajuntament d’Utiel.

Aquesta iniciativa està adreçada a adolescents i joves d’entre 12 i 30 anys i el seu objectiu és facilitar-los recursos específics que els permetin millorar el seu benestar emocional, enfortir habilitats socials i fomentar el creixement personal donant resposta a les diferents necessitats psicològiques, com les provocades per la actual crisi COVID-19.

Cita prèvia en línia o telefònica

El servei psicològic és gratuït i confidencial i es pot concertar cita fàcilment a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament d’Utiel (https://utiel.sedelectronica.es) apartat de “cita prèvia” o contactant al telèfon 667 91 82 97.

L’horari d’atenció de l’departament de psicologia és de dilluns a divendres de 9 a 15 hores tot i que es podrà adaptar a les circumstàncies de cada cas i programar les cites en altres franges horàries.

Impacte de la COVID en els joves

Després de l’estudi realitzat de l’impacte del COVID-19 i la “nova normalitat” en la joventut valenciana, elaborat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i el Consell Valencià de la Joventut (CVJ), s’ha detectat que aquest col·lectiu és un dels més afectats i criminalitzats per comportaments irresponsables.
Aquest estudi revela que un percentatge alt de la joventut valenciana va sentir ansietat durant el confinament. No obstant això, gairebé un any després de l’inici de la pandèmia, els joves encara tenen llastos als quals fer front com un futur incert i / o sentiments d’avorriment i tristesa.

De la mateixa manera, els informes realitzats per UNICEF indiquen que un 27% dels joves enquestats ha sentit ansietat i un 15% depressió durant els darrers 7 dies. Les xifres alerten que, tot i la necessitat de suport especialitzat en relació amb el seu benestar físic i mental, el 40% dels joves no va demanar ajuda.
Per aquest motiu, les àrees de joventut i serveis socials de l’Ajuntament d’Utiel han decidit visibilitzar aquesta problemàtica i donar prioritat a l’servei gratuït d’atenció psicològica perquè els joves del municipi compten amb un suport directe especialitzat en temps de COVID.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*