La Guàrdia Civil deté quatre persones per estafar una empresa de Xiva i desviar els diners a la Xina

Post també disponible en: Castellano

L’Equip d’investigació dels delictes telemàtics de la Guàrdia Civil de Llíria, en el marc de l’operació “PARSYOP”, ha procedit a la investigació de quatre suposats autors d’estafes, mitjançant el modus operandi “Man in the Middle”, a la que els ciberdelinqüents suplanten correus electrònics en què s’acorden pagaments entre empreses, fent ús per a això de correus electrònics amb nomenclatures similars als de les empreses víctimes de les seves activitats, aconseguint el desviament de la transferència a una tercera compte bancari de l’ organització.

«La transferència objecte de l’estafa tenia com a destí un compte a nom d’integrants de l’esglaó inferior del propi grup criminal que actuaven com” mula econòmica “, encarregats de procedir a la seva retirada en efectiu en caixers automàtics o la seva transferència a terceres comptes de la organització amb la finalitat de dificultar la seva rastreig, tot això a canvi d’un percentatge estipulat de l’efectiu », segons han informat fonts de la Comandància de la Guàrdia Civil de València.

Les investigacions es remunten a octubre de l’any 2017, arran de la denúncia presentada per una empresa de Xiva que informava que, després d’haver acordat amb una empresa de Hong Kong (Xina) una comanda de material, aquesta última havia transferit els diners a un compte bancari el nombre li havien facilitat l’empresa de Xiva mitjançant un correu electrònic. Posteriorment, i al no rebre l’empresa destinatària la transferència de l’efectiu, es van adonar que aquest correu electrònic no pertanyia a aquesta empresa i que el número de compte de destinació havia estat modificat.

«El grup criminal es trobava estructurat en diversos esglaons amb una organització piramidal. Un esglaó superior encarregat de la direcció del grup i l’organització de l’estafa, un esglaó intermedi encarregat del maneig dels comptes i distribució de l’efectiu distret, captant per a això als integrants de l’esglaó inferior, els quals anaven a ser emprats com “mula econòmica “per a l’obertura de comptes i procedir a la retirada en caixers de l’efectiu o transferir-lo a terceres comptes».

En el transcurs de les investigacions s’observa que l’operativitat d’aquesta organització s’estenia a un àmbit internacional, vinculant-directament amb fets similars ocorreguts durant els anys 2017 i 2018 amb empreses de nacionalitat xinesa i espanyola.

Als autors d’aquests fets se’ls imputen un delicte d’estafa per un valor total que ascendeix a més de 24.000 euros, així com els delictes d’usurpació d’estat civil, blanqueig de capitals, accés no autoritzat a programes informàtics i pertanyia a grup criminal .

La present operació va culminar amb la detenció d’aquestes 4 persones, 2 homes i 2 dones de nacionalitats espanyola i nigeriana, amb edats compreses entre els 38 i 43 anys.

Les diligències instruïdes han estat lliurades als jutjats de Primera Instància i Instrucció número 1 de Requena.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*