La Guàrdia Civil evita la propagació d’un incendi forestal en els voltants del Turó Negre a Baldovar de Alpuente

Post també disponible en: Castellano

En veure caure un llamp sobre la massa forestal, la patrulla de servei va acudir ràpidament i va detectar un foc que amenaçava amb convertir-se en incendi forestal

La determinació dels agents actuants, que van utilitzar tots els mitjans al seu abast, va evitar la propagació de les flames 

La Guàrdia Civil de València va evitar amb la seua ràpida actuació la propagació d’un incendi provocat per una tempesta en la zona de Cerro Negro, prop del llogaret de Baldovar d’Alpont. Utilitzant tots els mitjans al seu abast, van aconseguir controlar les flames fins a l’arribada dels mitjans d’extinció.
El dia 5 de juliol la patrulla es trobava realitzant un servei de prevenció d’incendis forestals per l’alerta de tempestes a l’interior de la província de València. Sobre les 18.30 hores van observar un llamp caure sobre massa forestal en la zona de Cerro Negro, pròxima al llogaret de Baldovar d’Alpont. 
En acudir ràpidament al lloc, van trobar un incendi que afectava el matoll baix sense afectar en aqueix moment a les copes dels arbres. En atenció a les circumstàncies climatològiques, van intervindre immediatament per a evitar que el foc es convertira en un incendi de grans proporcions. 
Van usar tots els mitjans al seu abast, emprant fins i tot branques verdes com “bat-focs” i apartant la vegetació seca del front de les flames per a disminuir tant la seua intensitat com la velocitat de propagació. 
Gràcies a la ràpida actuació, s’aconsegueix sufocar i controlar el perímetre. Sobre les 19,30h van acudir diversos veïns del llogaret de Baldovar d’Alpont amb aigua per a refrescar el perímetre. A les 20.00 hores es va guiar als mitjans d’extinció al lloc perquè, pocs minuts després, s’extingira definitivament el foc.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*