La Guàrdia Civil investiga a un home per un incendi forestal en el terme municipal de Jalance

Las brigadas forestales trabajando.
Las brigadas forestales trabajando en el incendio de Alborache.

Post també disponible en: Castellano

L’incendi va ser degut a l’existència d’unes espurnes incandescents que van procedir de l’ús d’una radial mentre tallava unes canonades de ferro

El dia de l’incendi es registrava un nivell d’alerta 2 i el foc va arrasar més de 36 hectàrees de muntanya

L’Equip de Protecció de la Naturalesa, de la Guàrdia Civil Ayora, ha esclarit un incendi forestal ocorregut en la localitat de Jalance, i ha investigat a un home, de 54 anys i de nacionalitat espanyola, per un delicte d’incendi forestal.

L’incendi es va iniciar el dia 2 del present mes en el paratge conegut com el regrilló, pertanyent al terme municipal de Jalance. El foc va ser provocat a causa de la presència d’unes espurnes incandescents que van procedir de l’ús d’una radial mentre tallava unes canonades de ferro.

Quan la Guàrdia Civil va tindre coneixement de l’existència de l’incendi forestal, van acudir a la zona diversos vehicles oficials per a participar en el control d’aquest. Així mateix, van col·laborar en l’extinció de l’incendi dues dotacions de bombers professionals, tres de bombers voluntaris, set brigades forestals de la Diputació de València i tres de la Comunitat Valenciana. A més, també van contribuir tres helicòpters i quatre hidroavions, així com diversos agents mediambientals de la comarca.

El dia de l’incendi es registrava un nivell d’alerta 2, amb altes temperatures en l’ambient i el foc va arrasar més de 36 hectàrees de terreny forestal. El passat dia 13, la Guàrdia Civil va investigar a un home, de 54 anys i de nacionalitat espanyola, per un delicte d’incendi forestal. 

Gràcies a la ràpida actuació de la Guàrdia Civil i els equips d’emergència ressenyats anteriorment, es va poder controlar l’incendi forestal a temps per a evitar un major avanç del foc i fins i tot evacuacions de les poblacions pròximes.

Les diligències han sigut remeses a la Fiscalia de Medi Ambient de València.

L’Equip de Protecció de la Naturalesa vol recordar als ciutadans, que una imprudència d’aquestes característiques, no sols pot arrossegar unes responsabilitats civils per al responsable, sinó també penals, a més de posar en risc la flora, fauna i fins i tot la vida dels nostres veïns.

Des de la Guàrdia Civil de València es vol informar, d’una sèrie de consells per a evitar incendis forestals:

  1. Abans d’una eixida al camp, assegura’t del nivell d’emergència d’incendis forestals telefonant al 112. T’ajudarà a conéixer el perill existent.
  2. Circula amb el teu vehicle pels camins i pistes. Aparca en direcció a l’eixida i en les zones habilitades, mai fora de camins. La calor del teu motor pot ser l’origen d’un incendi.
  3. Pots fer foc únicament en els llocs habilitats i autoritzats. Encara així, és millor acudir als dies de camp, amb el teu menjar de casa. Cuinar en el camp sempre és un perill.
  4. En Nivell de Preemergència 3 està prohibit fer qualsevol tipus de foc, fins i tot en paellers habilitats. Una negligència així, pot ser la causa d’un incendi.
  5. No abandonar en el medi natural cap mena d’objecte que hàgem usat durant la nostra estada en ell (gots, botelles, llandes…) Poden arribar a ser l’origen d’un incendi.
  6. Si en abandonar el lloc, els contenidors de fem o papereres estan plens, pots portar-te el teu fem i depositar-la de camí a casa en un contenidor buit. Evitaràs l’acumulació de fems fora dels contenidors.
  7. No tires burilles de cigarrets encesos en cap lloc. El vent és el nexe d’unió entre la teua burilla i un incendi. 
  8. Si vas d’acampada, recorda que en la Comunitat Valenciana, només està permés acampar en les zones habilitades. 
  9. Si veus a algú encendre foc on no és degut, avisa al 062. Pots arribar a evitar una catàstrofe.
  10. Fes cas de les indicacions dels quals treballen per a evitar els incendis forestals (Guàrdia Civil, SEPRONA, Bombers, Agents Mediambientals, etc.) El seu treball fa que pugues tornar a gaudir d’un dia de camp en el teu lloc preferit.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*