La Guàrdia Civil localitza i fa explotar controladament un projectil de la Guerra Civil trobat per un veí en el llit del riu Bunyol a la zona de la Cova Turche

Post també disponible en: Castellano

A causa de les fortes pluges dels dies anteriors el projectil va ser arrossegat pel corrent del riu i va quedar al descobert

En menys d’una hora, agents de l’Equip de Desactivació d’Explosius (*EDEX) de la Comandància de la Guàrdia Civil de València van arribar al lloc i es van fer càrrec de la situació

L’Equip de Desactivació d’Explosius va realitzar una explosió controlada i el projectil va quedar, totalment, inutilitzat, perquè la pólvora que hi havia en el seu interior, encara activa, va quedar destruïda en a l’acte

La Comandància de la Guàrdia Civil de València rep entre 35 i 45 avisos a l’any sobre troballes d’artefactes explosius

La Guàrdia Civil va localitzar un projectil d’artilleria de més de 70 anys, encara actiu, en el terme municipal de Bunyol. L’artefacte explosiu va ser traslladat a una pedrera de la mateixa localitat, pertanyent a la Guàrdia Civil, i es va realitzar una explosió controlada per a neutralitzar-ho.

En el matí del dia 16 de maig, un veí de Bunyol va donar avís de la troballa d’un artefacte explosiu en el llit del riu, dins del paratge conegut com a “Zona del Turche”, pertanyent al terme municipal de Bunyol.

Possiblement, a causa de les fortes pluges dels dies anteriors el projectil fora arrossegat pel corrent del riu i quedara al descobert.

En menys d’una hora, agents de l’Equip de Desactivació d’Explosius (EDEX) de la Comandància de la Guàrdia Civil de València van arribar al lloc i es van fer càrrec de la situació. En una primera inspecció ocular, van identificar l’artefacte com un projectil d’artilleria, compost de tots els seus elements, de 90 mil·límetres de calibre. Els agents van argumentar que era molt probable que aquest explosiu pertanguera a un antic polvorí de l’Exèrcit de Terra que va fer explotar en la dècada dels anys 50 i que algunes de les seues municions no feren explotar i caigueren als voltants de la localitat.

Els agents, minuts després de localitzar l’artefacte, el van traslladar amb les mesures de seguretat pertinents a la pedrera de la Serratilla, que actualment és utilitzada pel personal de la Guàrdia Civil per a exercicis de tir i ensinistrament d’altres unitats del Cos.

L’Equip de Desactivació d’Explosius va realitzar una explosió controlada i el projectil va quedar, totalment, inutilitzat, perquè la pólvora que hi havia en el seu interior, encara activa, va quedar destruïda en a l’acte.

L’Equip de Desactivació d’Explosius de la Comandància de la Guàrdia Civil de València rep entre 35 i 45 avisos a l’any sobre troballes d’artefactes explosius.

Hui dia, encara es poden trobar artefactes explosius d’èpoques passades al nostre país, per aquest motiu la Guàrdia Civil recomana seguir els següents consells:

  1. No manipules l’artefacte.
  2. Senyalitza el lloc.
  3. Si pots geolocalízalo.
  4. Crida al 062.
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*