La Guàrdia Civil reforça la seguretat en les compres nadalenques en les grans superfícies i en el xicotet comerç per a garantir unes festes més segures

Post també disponible en: Castellano

S’ha establit una Campanya Especial de Seguretat perquè tots els ciutadans puguen realitzar les seues compres nadalenques amb la major seguretat.

La citada campanya inclou serveis addicionals en grans centres i àrees comercials, a més d’en el comerç local, no sols amb patrulles uniformades, sinó també amb agents de paisà.

La Guàrdia Civil de València estableix una Campanya Especial de Seguretat per a garantir la major protecció de les compres nadalenques durant els pròxims mesos.

L’època nadalenca hauria d’inspirar-nos a gaudir amb les nostres famílies i a compartir amb aquells que més ho necessiten. No obstant això, aquesta època també és aprofitada per algunes persones per a delinquir. És per això que des de la Guàrdia Civil de València s’han establit una sèrie de mesures per a garantir la màxima protecció, tant en els centres comercials, com en el xicotet comerç local. Entre elles trobem: 

  • Increment de la presència de patrulles en les citades zones comercials, així com dispositius de seguretat per a la prevenció de furts i robatoris, tant amb patrulles uniformades com de paisà.
    Coordinació amb cossos de Policia Local i Seguretat Privada. 
  • Inspecció de productes falsificats i no segurs en magatzems de distribució.
    Utilització de formularis de denúncia per a tractar d’agilitzar la presentació de la mateixa en cas de patir un furt.

A més, la Guàrdia Civil s’ha reunit amb representants del Sector del Comerç per a tractar d’atendre les seues preocupacions i donar una millor resposta. 

Així mateix, es recomana l’ús de l’aplicació gratuïta ALERTCOPS per a estar al corrent de qualsevol notificació en zones de gran afluència de persones, així com per a denunciar possibles fets delictius. 
I si eres dels quals prefereixes realitzar les teues compres nadalenques en línia, ací tens uns consells per a evitar possibles estafes: 

  • Ves amb compte amb els cupons, sortejos i premis nadalencs que rebes per email, SMS, aplicacions de missatgeria o RRSS. Durant aquestes dates, proliferen missatges fraudulents que conviden als usuaris a participar en suposats sortejos, premis, etc. És una tècnica que utilitzen els ciberdelinqüents per a obtindre dades personals i financeres dels usuaris.
  • Comprova que la pàgina web utilitza un protocol segur. Les botigues que són fiables oferiran sempre seguretat durant les transaccions que es realitzen utilitzant el protocol HTTPS. Si no és així, descarta la compra en eixa web i cerca una altra opció per a realitzar les teues compres nadalenques.
  • Informa’t sobre el lloc abans de realitzar la compra. 
  • Assegura’t que existeixen diversos mètodes de pagament dins de la botiga en línia i utilitza aquells que t’oferisquen major seguretat (com a targetes prepagament o virtuals).
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*