La Lira de Xest ofereix la primera serenata de l’estiu 2021

Post també disponible en: Castellano

Dissabte passat, 26 de juny, el públic va abarrotar la plaça Doctor Cajal de Cheste, complint amb les mesures sanitàries, per a gaudir del concert oferit per la Banda Simfònica La Lira, dins del cicle de Serenates 2021 que organitza la regidoria de Cultura.

Abans de l’actuació, l’Associació Musical va realitzar l’acte de lliurament d’instruments a l’alumnat de la seua escola, en el qual van participar representants de les entitats donants d’instruments: José Morell i Maite de la Concepció, en representació del PSOE; José Vicente Guijarro, per part de Compromís; Mª Ángeles Llorente i Cristina Díez, representant a Esquerra Unida; Federico Pérez i José Casas, en nom de la Fundació cajacheste. 

A més, l’Associació va agrair als CEIP Ana Lluch i Francisco Giner dels Rius, així com la Fundació cajacheste i a Rosa Alemany la seua col·laboració perquè la banda realitzara els assajos a l’aire lliure durant les últimes setmanes.

“Les serenates són una tradició a Cheste associada a les nits d’estiu, a l’alegria dels dies de festa i a la fresca compartida amb els nostres veïns i amics. Aquestes bones estones li’ls devem a l’Associació Musical La lira, a les seues juntes directives i als seus músics i músiques, que cada any programen i fan possible que la música inunde aquesta plaça de l’Ajuntament”, manifestava la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, donant la benvinguda al cicle de Serenates 2021. “Malgrat la pandèmia, la música no ha deixat de sonar a Cheste; l’any passat des de la regidoria de Cultura es van programar actuacions musicals de gran qualitat, igual que s’ha fet durant tot enguany, des de febrer a maig. Perquè això haja sigut possible hem comptat amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana que a través de l’Institut Valencià de Cultura, amb una línia extraordinària Covid, ens ha finançat el 50% de molts dels espectacles programats. De fet el director general del IVAC ens ha enviat una felicitació de pròpia mà posant en valor la nostra aposta per la cultura. Igualment, hem rebut subvencions de la Diputació de València, que ens van permetre fer les actuacions per a xiquets i xiquetes que es van realitzar al Parc de la Lomiquia a la fi de 2020”.

Sota la batuta de Javier Enguídanos, la Simfònica de la Lira va oferir un programa de bandes sonores del cinema, en el qual no van faltar els temes més coneguts de les pel·lícules Indiana Jones, Retorn al futur, Pirates del Carib, West Side Story o El senyor dels anells, entre altres. 

Tal com va anunciar Llorente, les actuacions continuaran durant tot el mes de juliol per a finalitzar amb un homenatge a l’Associació Musical La Lira de Cheste, el 31 de juliol, per a reconéixer la labor d’aquesta entitat durant la pandèmia. “Dins del programa cultural Retrats d’un poble hem volgut deixar constància de la vivència de determinats col·lectius durant els temps que ens estan tocant viure; així les generacions futures podran recordar com tots junts i juntes ens superem abans les adversitats”, explicava la regidora. “Per això, el 31 de juliol la Banda Simfònica oferirà un concert i es projectarà el documental que recull l’activitat de l’associació durant aquests temps difícils”.

La pròxima actuació del cicle de Serenates serà 2 de juliol a les 20 hores en la plaça Doctor Cajal, a càrrec de la Coral Cantábile i el Cor de l’escola de l’AM La Lira.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*