La Mancomunitat Terra del Vi i Urbaser comencen amb una nova campanya mediambiental sobre la gestió de residus

El consorcio sigue impulsando la labor educativo-medioambiental. tc.c

La Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi i Urbaser han posat en marxa una campanya mediambiental amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania. L’objectiu principal és informar la ciutadania de la necessitat i importància de la correcta gestió de residus per al seu posterior reciclatge. La campanya “Tierra Adentro” es va presentar el passat 26 de juliol en l’emblemàtic celler redona d’Utiel.

El projecte està dividit en dos fases: d’una banda, es realitzaran tallers mediambientals en les festes patronals dels municipis mancomunats entre els mesos d’agost i setembre i, d’altra banda, es desenrotllaran accions informatives ciutadanes amb les associacions de jubilats i jubilades, pensionistes i ames de casa de les localitats. I és que en esta ocasió es pretén implicar al teixit social dels municipis de la Mancomunitat Terra del Vi, donant-los tot el protagonisme com grans prescriptores de bones pràctiques en matèria de residus, així com fent especial insistència en l’arreplega separada de residus orgànics donada la seua imminent implementació.

Estes activitats es realitzaran amb dos educadors i educadores ambientals, els que a més d’informar incidiran en la necessària implicació de la ciutadania en la millora ambiental del seu entorn. Per a les dites activitats s’utilitzaran materials especialment dissenyats per a la campanya a través dels quals es podrà comprendre de manera visual les conseqüències de la mala gestió de residus respecte a la degradació dels mateixos i els seus efectes “tierra adentro”. En les diferents associacions s’intercalaran tallers manipulatius i risoterapia ambiental com a ferramentes per a arribar a la ciutadania.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*