La pandèmia i l’estat d’alarma originen 1.910 atencions socials en poc més de tres mesos per part de l’Ajuntament de Turís

Post també disponible en: Castellano

En tot l’any de 2019 en foren 2.761

Durant el 2019, l’Ajuntament de Turís va realitzar 2.761 atencions a través del departament de Serveis Socials. A conseqüència de la COVID-19 i les especials circumstàncies que ha originat, solament entre el 14 de març i el 25 de juny d’enguany, període que coincideix amb l’estat d’alarma, ja s’han realitzat 1.910 atencions. Una progressió que, sens dubte, superarà totes les previsions realitzades per al present any. Pel que fa als expedients tramitats la xifra és de 149, dels quals s’han aprovat un total de 113.

Gent gran, dones víctimes de violència de gènere, xiquetes i xiquets i a l’àmbit familiar, persones migrades, minories ètniques, adolescents, joventut, persones amb problemes d’addicció, amb diversitat funcional o amb malalties mentals són els diferents perfils poblacionals que abasten estes actuacions.

Les ajudes destinades a Serveis Socials per part de l’ajuntament suposen una part molt important del Pla de Contingència i Desenvolupament Local elaborat per a fer front a les conseqüències del coronavirus.

“En total s’estan gestionant més de 41.000 euros, fruit de la col·laboració entre les administracions local, autonòmica i provincial, gràcies a la qual s’ha mantés el servei i s’ha pogut fer front a les noves necessitats originades per la pandèmia i l’estat d’alarma”, informa l’alcalde, Eugenio Fortaña. “El nostre repte serà mantindre esta capacitat d’atenció en els pròxims mesos i continuar amb la mateixa línia d’ajuda a les persones més vulnerables i que ens necessiten”, ha afegit també.

El nombre de serveis que s’ofereixen és molt ample: atenció a la dependència (ajuda a cuidador/a no professional, SAD dependència, ingrés en centre residencial, centres de dia, teleassistència); Servei d’Ajuda a Domicili (SAD); atenció psicològica; orientació jurídica; programa de seguiment d’absentisme escolar; programes de prevenció i inserció social; gestió de prestacions econòmiques d’emergència, pobresa energètica, la Renda Valenciana d’Inclusió, pensions no contributives; gestió i tramitació de certificats de diversitat funcional, targetes d’aparcament, tele assistència; orientació laboral, en coordinació amb els programes de la Ribera Alta; elaboració d’informes per a evitar situacions de desnonament, per a arrelament social, per a accés a vivendes socials, de derivació a serveis específics, etcètera; atenció a les víctimes de violència de gènere. Gestió i tramitació d’ATENPRO; tramitació de la targeta de les persones majors i de termalisme i vacances socials; coordinació amb l’Equip Específic d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (EEIIA); coordinació amb el centre de salut i els centres educatius; i coordinació amb altres departaments de l’ajuntament.

En definitiva i segons l’alcalde, Eugenio Fortaña, “junt amb l’educació, la sanitat i les pensions, el benestar social és una de les potes fonamentals de l’estat del benestar i contribueix a la democratització de les nostres societats, i a la inclusió de totes les persones en una mateixa perspectiva que mire a un futur més prometedor.”

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*