La pedra causa danys en 7.000 hectàrees de cultiu a Utiel-Requena, Rincón d’Ademuç i Vall d’Aiora

Post també disponible en: Castellano

AVA-Asaja adverteix que l’elevada sinistralitat d’aquesta primavera, amb un 30% més de pluges i cinc temporals de calamarsa, recorda la importància d’assegurar

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja) estima que el temporal de pedra, acompanyat d’aigua i aparell elèctric, esdevingut anit va causar danys de diversa gravetat en més de 7.000 hectàrees de cultiu a les comarques interiors d’Utiel-Requena, el Racó d’Ademuz i la Vall d’Ayora.

Els cultius més afectats per aquesta nova tempesta van ser les hortalisses de temporada i els fruiters d’os que en aquestes zones encara no han sigut recol·lectats, amb algunes parcel·les pràcticament destrossades en termes municipals de Torrebaja (Rincón d’Ademuz) o Jalance (Vall d’Ayora).

Per part seua, la vinya va ser la producció valenciana amb major superfície castigada, especialment en les partides de Requena dels Isidros, Els Ducs, Cases de Eufemia, Camp Arcís i, en menor mesura, El Rebollar. AVA-Asaja constata vinyes amb graus d’afecció que aconsegueixen fins al 40% en les explotacions més delmades, si bé caldrà esperar diversos dies per a comprovar la incidència exacta que el temporal haja pogut causar de cara a la pròxima verema.

L’organització agrària adverteix que l’elevada sinistralitat d’aquesta primavera en l’agricultura valenciana, amb un 30% més de pluges que en els anys anteriors i amb cinc temporals de calamarsa, comptant el d’ahir, recorda la importància d’assegurar les collites. Per a afavorir la contractació de l’assegurança agrària, els associats de AVA-Asaja poden accedir a una subvenció addicional del 15% en virtut d’un acord amb la Conselleria d’Agricultura. 

AVA-Asaja demana a les administracions mesurades fiscals i ajudes directes als productors damnificats: als ajuntaments els exigeix una bonificació de l’IBI Rústic mentre que a la Generalitat Valenciana i al Govern els sol·licita la posada en marxa d’exempcions a les quotes de seguretat social i crèdits bonificats.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*