Meteo Requena Agricultura creu que en la vesprada del dimarts va poder formar-se una supercélula sobre el municipi de Requena

Foto: Pablo Carrión

Post també disponible en: Castellano

Segons dades facilitades pel grup d’informació agrícola i meteorològica Meteo Requena Agricultura (Fernando Cárcel), la vesprada del dimarts 1 de Juny , el terme municipal de Requena es va veure afectat per una tempesta que en molts punts anava acompanyada de calamarsa de considerable grandària.
Tempesta que al principi, donat la seua llunyania i direcció, no feia pensar que fóra afectar zones de Requena-Utiel, tan sols a punts més a l’oest i nord de la comarca.
Conforme s’acostava la precipitació a zones més pròximes de la comarca, en el qual portava direcció NW, el nucli tempestuós dóna un gir completament diferent girant direcció W/S’i agafa rumb a Requena.
Aquest canvi tan sobtat, fa pensar que va donar lloc a la formació d’una supercérula, que tendeix a formar-se en condicions d’alta inestabilitat i vents forts a grans altures. A més presenten un sistema més organitzat de circulació interna que els fan tindre una duració molt major que unes altres. En les supercérulas és comuna l’aparició de forts corrents rotatoris que la fan potencialment la més perillosa dels tipus de tempesta convectivas. Poden produir vents forts i grans pedregades.
Altura de cumulonimbo aconseguint entre 12 i 14 km en vertical.
En la pedania dels Isidros i zona dels Ruices, la pedra caiguda tenia una grandària de bastant consideració, aconseguint grandàries d’entre 5 i 6 cm de diàmetre. Altres localitats afectades per la pedra,bastant més reduït van ser El Rebollar, Els Ducs , Camp Arcís, Cases de Eufemia i Requena.
Malgrat l’espectacularitat de la calamarsa, els acumulats de pluja van ser relativament baixos, destacant els 23 l/m² en La Portera, 11 en el llogaret del Rebollar i els 10 en Casas del Riu. En la resta, les quantitats van ser entre els 2 i els 5 l/m² en punts més a sud i est de la comarca.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*