La plataforma pro hospital reprèn els seus contactes per “avançar en les millores sanitàries i en la construcció d’un centre model Villena” a La Foia

Integrantes de la Plataforma pro hospital con concejales de La Hoya.
Integrantes de la Plataforma pro hospital con concejales de La Hoya.

Post també disponible en: Castellano

Integrantes de la Plataforma pro hospital con concejales de La Hoya.
Integrantes de la Plataforma pro hospital con concejales de La Hoya.

“La Plataforma Pro Hospital, seguint les recomanacions del director territorial de la Presidència, Francesc Molina, de reprendre les converses amb Sanitat per tal d’avançar en les millores sanitàries de la comarca i en la construcció d’un centre sanitari model Villena, va mantenir en el dia d’ahir una reunió amb el secretari autonòmic de Sanitat, Narcís Vazquez. Recordar que recentment la plataforma ha sol·licitat reunions amb la gran majoria d’alts càrrecs de Sanitat, entre ells esmentar també amb el nou director general d’Assitència sanitària, el subsecretari de Sanitat o el mateix Comissionat de Manises “, tal com han informat des de la plataforma.

“Amb una atapeïda agenda reivindicativa, la plataforma no va voler deixar-se res al tinter, el transport sanitari urgent d’ambulàncies, pediatria 24 hores, més especialitats mèdiques i proves diagnòstiques, la llista d’espera de les especialitats a la comarca, l’obtenció dels dades sanitàries, les inversions de Manises a la nostra zona o la pròpia entrevista amb la Consellera de Sanitat “, han afegit.

Des de la Plataforma, el seu president, Antonio Barrero, ha recalcaldo que ha estat “fonamental utilitzar les dades sanitàries que van ser obtinguts pel Síndic de Greuges i que van ser arrencats a sanitat darrere més de tres advertències. Amb ells hem deixat palesa la necessitat d’incrementar les hores a la nostra comarca dels especialistes d’oftalmologia, otorrinología, dermatologia i ginecologia. en dermatologia, per exemple, es van atendre en primera consulta 2.280, el que significa que l’especialista que ve un cop a la setmana hagi d’atendre el mateix dia a 44 pacients, amb això es genera una llista d’espera que cada vegada és més gran i ens han de seguir derivant a Aldaia, Manises o Mislata “.

El secretari autonòmic va informar que la setmana passada “havia mantingut una reunió amb Gerència de Manises per a tractar l’increment de les visites dels especialistes a la comarca i que estava pendent del lliurament de dades sanitàries referents a les poblacions de Chiva i Xest, afirmant que el seu interès és sobre especialitats a aquestes localitats però que es troben amb la limitació d’espai en els centres de salut “, han destacat des de la plataforma, des d’on també han afegit que en una propera reunió amb Gerència exposaran que es” estudiï la realització de noves proves diagnòstiques del ecògraf per a altres especialitats com a digestiu o urologia ja que fins ara només s’utilitza per a l’especialitat de Ginecologia i la realització d’espirometries, evitant d’aquesta manera l’haver de desplaçar-se a altres comarques “.

Sobre l’ambulància SVB les 24 hores a Buñol i en Xest va informar que es “estudiarà la possibilitat de dotar la comarca de dues ambulàncies TNA, transport no asitido, per Bunyol i Xest”.

Amb respecte a Pediatria les 24 hores va informar de la “falta de pediatre i que no ho veu viable, i que s’estudiarà la possibilitat de dotar a Buñol un màxim de 10 boxs d’observació, estabilització i tractament de certes patologies”.

En finalitzar la reunió es va fer entrega de les mil signatures originals demanant una entrevista amb la nova Consellera de Sanitat, la dotació de pediatre 24 hores, ambulàncies SVB 24 hores per Bunyol i Xest, més especialitats i proves diagnòstiques i la construcció d’un centre sanitari model Villena.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*