La Pobla de Vallbona adjudica el contracte de jardineria amb criteris de sostenibilitat

Post també disponible en: Castellano

Els parcs i jardins tendiran a espècies autòctones i es reduirà la gespa per estalviar el consum excessiu d’aigua.

Els vehicles i la maquinària de manteniment seran 100% elèctriques i s’amplia la plantilla de treballadors de sis a deu persones.

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona aposta per la sostenibilitat en l’adjudicació del nou contracte de jardineria. La concessió per al manteniment dels parcs i zones verdes de la localitat suposarà un canvi en el concepte de zones verdes per adaptar-lo a criteris de sostenibilitat i millora del medi ambient.

La Pobla de Vallbona tendirà a la implantació d’arbres i flora autòctona més adaptada al clima mediterrani. En esta línia es reduirà la superfície de gespa per evitar el consum excessiu d’aigua i se substituirà per altres cobertures més sostenibles com són els triturats de restes de poda. D’esta manera es reduiran també els residus generats per la poda que s’utilitzaran per a compostatge amb reutilització de quilòmetre zero.

L’Ajuntament preveu també una reducció de productes fitosanitaris amb tractaments biològics i sense herbicides que permeten una major biodiversitat. També es racionalitzarà la jardineria amb l’eliminació d’aquells murs verds que no tenen cap finalitat de seguretat.

El nou contracte suposa un canvi en la flota de vehicles de l’empresa que passaran a ser 100% elèctrics. També la maquinària utilitzada per als treballs de jardineria serà majoritàriament elèctrica amb emissions zero. D’esta manera es reduirà tant la contaminació ambiental com acústica del municipi.

L’ajuntament preveu a més una ampliació considerable de les zones verdes utilitzables amb la neteja d’aquelles parcel·les arbrades que per falta de manteniment no són accessibles per al veïnat. S’esporgaran els arbres, eliminaran pedres i es crearà una coberta vegetal que permeta l’entrada del veïnat a terrenys públics.

Ampliació de plantilla per al manteniment dels parcs

El contracte de neteja suposa una ampliació de mitjans materials i humans en el manteniment de l’enjardinat públic. L’empresa adjudicatària ha subrogat el personal que passa de sis a deu treballadors, amb la millora que suposa per al manteniment de les zones verdes.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*