La Pobla dirà adeu a un punt negre urbanístic històric després d’una sentència del TSJ

Post també disponible en: Castellano

El Tribunal ha declarat la ruïna legal de la finca situada en l’Avinguda Colón, 78 i obri el pas per a deixar arrere un problema que dura anys

L’alcalde de la Pobla, Abel Martí, ha manifestat que s’iniciarà la contractació d’urgència per a la demolició

L’immoble situat en el número 78 de l’Avinguda Colón a la Pobla de Vallbona ha sigut un punt de conflicte urbanístic i visual en el municipi des de fa anys. La finca, desallotjada i apuntalada, ha sigut declarada en ruïna legal pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ), el que suposa un pas avant per a canviar la imatge d’un dels principals carrers de la Pobla.

La sala contenciosa administrativa del TSJ ha reconegut la finca com a ruïna econòmica. I és que, després dels pertinents informes pericials designats pel tribunal, l’única possibilitat és la demolició de l’immoble “en superar el cost global de les obres de reparació de l’edifici preexistent el límit normal del deure normal de la seua conservació”. És per això, que la rehabilitació és inviable i l’única alternativa seria la seua conservació en l’estat actual, cosa que quedava totalment descartat.

Gràcies a la decisió del tribunal este conflicte que ha durat durant anys comença a recòrrer les seues últimes etapes. D’esta manera, des de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona s’iniciarà el procés de contractació per la via d’urgència per a la demolició de l’edifici, tal com confirma Abel Martí, alcalde de la Pobla de Vallbona, qui deixa clar que “este és un pas avant perquè l’Avinguda Colón deixe de comptar amb un punt negre, tant en lo visual com en el que a seguretat es refereix”.

Martí ha manifestat que “estem treballant ja per a generar un projecte il·lusionant que estarà situat en el lloc on ara es troba la finca, en l’Avinguda Colón, 78, de manera que un espai que en l’actualitat és font d’inseguretat i ha sigut un punt negre d’una de les nostres principals vies, passe a ser un atractiu, tant en l’aspecte arquitectònic com en els servicis que des d’ací es presten a la ciutadania”.

En esta sentència, l’Ajuntament de la Pobla disposa del camí lliure per a la demolició i la posada en marxa d’un nou projecte que dote al municipi d’un edifici útil i al servici dels veïns i veïnes de la Pobla, el que significa, passar pàgina per a canviar una finca apuntalada i perillosa, per un immoble segur, útil i que embellisca l’Avinguda Colón.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*