La pressió del sector agrari força una resolució per raons fitosanitàries per a continuar les cremes

Post també disponible en: Castellano

El clam de tot el sector agrari valencià contra la Llei 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular, que planteja de manera confusa la prohibició de les cremes agràries, ha forçat una solució parcial per part de la conselleria d’Agricultura. Així, segons la informació que el departament agrari de la Generalitat Valenciana ha avançat a l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja), en breu publicarà una resolució per la qual, per raons fitosanitàries, és a dir, per a afavorir la lluita contra plagues i malalties dels cultius, cada agricultor podrà sol·licitar al seu ajuntament una autorització excepcional per a continuar realitzant les pràctiques tradicionals de cremes de restes de poda i altres restes vegetals.
El president de AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, afirma que “la conselleria d’Agricultura ha escoltat i entés la indignació dels agricultors i ramaders valencians davant aquest nou atac frontal del Govern al camp. Després de setmanes de converses i gestions constructives amb el sector, la conselleria donarà una solució que agraïm, però cal deixar clar que no és la solució que nosaltres volem i necessitem. AVA-Asaja reclama la derogació de l’article 27.3 de la referida Llei que inclou les restes de poda i agraris en la prohibició general de cremes, com si es tractara de residus artificials”.
L’organització agrària ha traslladat aquesta reivindicació al Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, de qui encara no ha rebut resposta, mentre que Asaja Nacional ha fet el propi amb la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera. AVA-Asaja igualment ha remés un escrit a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) instant-li a sol·licitar la derogació de l’esmentat article i a traslladar aquesta mateixa demanda a tots els ajuntaments. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*