La primera fase de la posada en marxa del Pla d’Ocupació finalitza amb l’alta de dos emprenedors de Xest

Cheste.
Octubre será el mes de Dulce María Loynaz, una de las principales figuras de la lírica cubana y universal, ganadora del premio Miguel de Cervantes en 1992.

Post també disponible en: Castellano

El passat mes d’octubre es presentava el Pla d’ocupació de la localitat, un estudi impulsat per la regidoria d’Ocupació, sobre els aturats de Xest i els perfils demandats per les empreses, així com sobre els nínxols de mercat per a nous emprenedors, les possibilitats de millora dels actuals negocis i les necessitats de formació dels aturats i aturades per encaixar en el mercat laboral.

A partir d’aquest estudi s’han posat en marxa diferents estratègies, que s’han hagut de dividir en fases en funció dels exercicis pressupostaris. Així, la primera fase s’ha desenvolupat fins a finals de 2018, en tot just un mes i mig, i ha acabat amb dues altes d’autònoms a Xest, als quals se’ls subvencionarà la quota mensual durant un any. “Un dels nous negocis s’ubica en l’àmbit immobiliari i l’altre es dedica a l’elaboració de plans contra la Violència de Gènere”, explica el regidor d’Ocupació, José Vicente Guijarro. “Per a aquesta primera fase no hem comptat amb el marge suficient perquè s’hagin pogut realitzar contractacions, ja que, tot i que hi ha hagut set empreses interessades a contractar, els perfils que els hem ofert no han encaixat i no hi ha hagut temps de formar-los “.

Com ha explicat Guijarro, en la segona fase, que començarà a mitjans de febrer, “els resultats seran millors, ja que durant 2019 no hi haurà terminis límit i, tant els aturats com les empreses, podran presentar les seves sol·licituds durant tot l’any”. A més, durant aquestes setmanes s’està treballant en la millora de les bases de les línies de foment de l’ocupació que contempla el pla.

“Quant publiquem les bases de les ajudes previstes per a aquest any anem a enfocar-nos en assegurar-nos els perfils que demanen les empreses i en preparar el més ràpid possible als desocupats inscrits en el programa perquè puguin encaixar en les ofertes”, assenyala el regidor, “d’aquesta manera pensem aconseguir entre 20 i 30 contractes de personal local durant un any a jornada completa, temps en el qual l’empresa rebrà per la nostra part una important bonificació”.

Des de l’àrea d’Ocupació de l’Ajuntament també s’espera que l’obertura de Lidl dins del parc empresarial Circuit de Xest, prevista per a aquest 2019, influeixi en la disminució de l’atur a la localitat.

“Treballarem perquè, quan la plataforma de Lidl arrencada, els aturats i aturades de Xest, interessats a formar part d’aquesta empresa, estiguin prou preparats com per ajustar-se als perfils que es van a demanar”, apunta Guijarro. “Les perspectives són molt favorables i esperem que després de 2019 aquesta línia de foment de l’ocupació local que hem emprès es mantingui i es puguin aconseguir cada vegada millors resultats”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*