La Reial Federació Espanyola de Colombicultura (RFEC) emet un comunicat informatiu sobre aquesta pràctica esportiva

Post també disponible en: Castellano

El Club de Colombicultura de Bunyol s’uneix a aquest comunicat per informar a tota la població sobre la pràctica esportiva de la Colombicultura

Tots els clubs de colombicultura de la Comunitat Valenciana s’han unit en un comunicat conjunt enviat per part de la Reial Federació Espanyola de Colombicultura (RFEC) informant sobre la pràctica esportiva de la Colombicultura. El comunicat diu textualment:

En virtut del que disposa l’Ordre SND / 388/2020, de 3 de maig de 2020, per la qual s’estableixen les condicions per a l’obertura a l’públic de determinats comerços i serveis, i l’obertura d’arxius, així com per a la pràctica de l’esport professional i federat.

En aquesta Ordre s’estableix el procés de desescalada gradual de les mesures extraordinàries de restricció de la mobilitat i de l’contacte social adoptades fins ara, i entre elles, es regula especialment, en el seu article 9, les mesures relacionades amb els esportistes federats que no siguin professionals o d’esportistes qualificats d’alt nivell.

Aquestes mesures regulen l’exercici de l’esport federat, en concret, els que es practiquen amb animals, en els quals s’enquadra la Colombicultura, i que podrà ser practicada, tant en la modalitat de coloms esportius, com de Raça, amb les següents condicions:

  1. Els esportistes federats practicants de la Colombicultura podran realitzar la pràctica a l’aire lliure, de manera individual, en el lloc on romanguin els seus coloms, mitjançant cita prèvia (cas de ser necessari), i dues vegades a el dia, entre les 6h i les 10h i entre les 20h i les 23h.

La limitació a les franges horàries assenyalades no s’aplicarà en poblacions de menys de 5.000 habitants.

En tot moment, s’haurà de respectar la DISTÀNCIA DE SEGURETAT INTERPERSONAL DE DOS METRES.
No es permet la presència d’entrenadors o un altre tipus de personal auxiliar durant l’entrenament.
S’haurà portar, en el moment de practicar la colombicultura, la Llicència Federativa en vigor, ja que aquesta serà l’acreditació que permeti la pràctica de la nostra modalitat, d’acord amb les condicions indicades, i complint-estrictament.
Els desplaçaments entre províncies no estan permesos, de manera que aquells que hagin de desplaçar-se fora de la seva província no podran fer-ho, llevat autorització expressa de l’autoritat competent.
Està prohibida la celebració de campionats i qualssevol altres competicions, en tots els àmbits territorials i socials.

Pel que fa a les mesures de flexibilització relatives a la pràctica de l’esport federat, aquestes són les condicions concretes en què s’ha de dur a terme la tornada a l’activitat esportiva en aquesta primera fase. Aquestes condicions han de ser aplicades sense perjudici del que es disposi en el Protocol bàsic d’actuació per a la tornada als entrenaments i reinici de les competicions federades i professionals elaborat pel Consell Superior d’Esports.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*