La regidoria de Sanitat comunica que els casos actius de Covid de Bunyol a la web de la Generalitat no estan actualitzats ni corregits

Post també disponible en: Castellano

Per la seua banda, Carles Xerri, edil d’Educació bunyolense informava en la vesprada d’ahir de la no suspensió de l’activitat educativa en la localitat perquè “no es donen les condicions meteorològiques per a adoptar esta mesura i que respecte a l’evolució de la pandèmia són les Conselleries de Sanitat Universal i Salut Pública i la d’Educació, les que han de donar les instruccions pertinents per a aplicar en els centres educatius”

L’Ajuntament de Buñol va comunicar en la vesprada d’ahir que es mantenia la decisió de no decretar el tancament de l’activitat educativa en la localitat. Atenent que en la situació meteorològica de La Foia de Buñol-Chiva no es donen les condicions per a adoptar esta mesura. També afig el comunicat: “En quant a la situació de l’evolució de la pandèmia en la localitat és la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, conjuntament amb la Conselleria d’Educació, les que han de donar les instruccions pertinents”.

I és que tenint en compte estos criteris, així ho entenen des del Consistori buñolense: “aboguem per, excepte impossibilitat material i com hem fet sempre, preservar els centres educatius oberts. Creiem que és la decisió més equilibrada per a atendre les diferents circumstàncies familiars”.

Finalment, també el regidor Carles Xerri, defenia la possibilitat que, “aquelles famílies que decidisquen no portar als seus fills i filles als centres educatius durant el dia de hui de forma transitòria estan en el seu dret de fer-ho, però devem de procurar també complir amb el dret fonamental a l’Educació, així com atendre les necessitats de conciliació familiar i laboral que moltes famílies requerixen, i possibilitar que els que, per unes circumstàncies o altres, no puguen quedar-se a casa o decidisquen acudir a l’escola, també puguen fer-ho”, va finalitzar l’edil responsable d’Educació.

Màxima prudència per l’elevada xifra de casos de Covid19

D’altra banda, la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Buñol confirma que a hores d’ara les dades de la pàgina web de la Generalitat Valenciana seguixen sense ser actualitzats ni corregits. Davant de la preocupació per l’alta taxa de Covid a Bunyol, diu Mati Mas, regidora de Sanitat del Consistori bunyolense, “hem contactat amb Salut Pública, que de nou ens transmet que Buñol seguix en augment en el nombre de contagis amb una IA de de 837,9 sense especificar el nombre de casos actius en este moment. I desgraciadament 3 buñolenses difunts per la pandèmia”.

A l’espera de noves dades, des de l’Ajuntament preguen a la població màxima prudència, “així com seguir conscienciosament les normes i recomanacions”.

Atenció preferent per telèfono i/o a través de la seu electrònica de l’Ajuntament

Finalment, també l’Ajuntament de la població informa des dels seus serveis jurídics que mitjançant el Reial Decret 926/2020, de 25 d’octubre, el Govern d’Espanya va declarar l’Estat d’Alarma per contenir la propagació d’infeccions causades per la SARS-CoV- 2, en tot el territori nacional.

Afegix que l’Estat d’Alarma va ser prorrogat mitjançant el Reial decret 956/2020, de 3 de novembre, fins a les 00.00 hores del dia 9 de maig de 2021. La situació generada per l’evolució de la pandèmia, ha fet que amb posterioritat, el Govern d’Espanya i el Govern de la Generalitat Valenciana, continuïn dictant normativa i establint mesures necessàries per tal de frenar la pandèmia “.
Per aquest motiu, “l’Ajuntament de Bunyol recorda a la ciutadania que, en els seus tràmits amb aquesta administració, i per tal d’evitar la presencialitat, poden ser atesos de les següents formes preferentment:

  • de manera telefònica, al telèfon 962500151,
  • o bé, de manera electrònica, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament www.buñol.es, l’accés pot realitzar-se tots els dies durant les 24 hores “.
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*