L’Hospital de Manises recomana l’anticipació positiva en la tornada col·legi en temps de Covid-19

Three pupils of primary school go hand in hand. Boy and girl with school bags behind the back. Beginning of school lessons. Warm day of fall. Back to school. Little first graders.

Post també disponible en: Castellano

Durant els primers dies de col·legi és clau que els pares recullen als xicotets que s’incorporen a les escoles infantils per primera vegada amb puntualitat i positivitat

Amb el mes de setembre arriba la tornada al col·le després de més de dos mesos de vacances. Uns dies en què, tant per a pares com fills, poden comportar moments de nerviosisme, agitació o estrés. En el cas dels xiquets, és un moment que cal preparar juntament amb ells per a evitar que siga motiu de descontentament. “La clau és la positivitat. Parlar-los de les activitats que duran a terme, dels amics amb els quals es retrobaran o els nous xiquets que coneixeran”, explica la Dra. Alicia Ventura, pediatra i coordinadora del Centre de Salut de Chiva.

En el cas dels pares, la volta a costums diaris com ficar-se al llit prompte, matinar o menjar a una determinada hora són detalls que cal cuidar ja que marquen el retorn a la quotidianitat dels més xicotets. “És recomanable que diversos dies abans es comence a tornar a les rutines habituals en les llars on hi haja xiquets. Per a ells, això indica ordre, organització i volta a la normalitat el que els ajuda al fet que la volta siga gradual”, explica l’especialista. 

Els primers dies, claus per a l’adaptació

Una vegada preparat el terreny per al dia que comencen les classes, la primera setmana és crucial per als més xicotets que s’incorporen per primera vegada a l’escola infantil o per a aquells que porten pocs anys a les aules. “En aquest procés és important que els pares siguen protagonistes a l’hora de portar-los i recollir-los ja que, d’aquesta manera, els xiquets se sentiran acompanyats en el procés d’adaptació”, indica la pediatra del centre sanitari. 

A més, val la pena destacar diversos moments claus en què els pares han de ser acurats i estar pendents perquè l’adaptació siga correcta. Un d’ells és el moment de l’entrada al col·legi. “Que el xiquet siga qui entra pel seu propi peu li donarà una seguretat que és molt beneficiosa en el procés. D’altra banda, a l’hora de deixar-ho a l’aula i acomiadar-se d’ell és recomanable que els pares siguen ràpids però que ho facen de manera alegre i sense mostrar preocupació”, comenta la Dra. Ventura. “Finalment, a l’hora de la recollida és fonamental que els pares siguen puntuals i recullen al xicotet amb actitud positiva incidint en les coses bones que ha aprés”, conclou.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*