L’Ajuntament d’Alboraig exigix a l’Hospital de Manises que dispose mesures de seguretat per a la reobertura del Centre Auxiliar de Salut

Post també disponible en: Castellano

L’àrea sanitària de l’Hospital de Manises va comunicar ahir tard a l’Ajuntament la seua decisió de reobrir el Centre Auxiliar de Salut, encara que seguixen sense complir-se els requisits necessaris per a garantir la seguretat de pacients i professionals.

L’Ajuntament exigix a l’àrea sanitària de l’Hospital de Manises que concrete les mesures de seguretat i dot al centre del personal i els recursos necessaris per a garantir una atenció segura a la població.

L’Ajuntament d’Alborache exigix ​​a l’àrea sanitària de l’Hospital de Manises que clarifiqui la reobertura de el Centre Auxiliar de Salut, ja que aquest segueix incomplint els requisits necessaris per prevenir el contagi de COVID-19 i, a més, tindria greus mancances de personal. La imprevista reobertura de el Centre Auxiliar de Salut d’un dia per l’altre ha arribat a l’Ajuntament sense avís previ i sense informes tècnics que confirmin que el centre complix els requisits de seguretat necessaris per a l’atenció a el públic. De fet, l’últim informe de juny és clarament negatiu i deixa evidència la necessitat de realitzar obres de remodelació.

L’objectiu principal d’l’Ajuntament segueix sent preservar la salut dels seus veïns i veïnes i, per això, mostra la seva sorpresa després de l’anunci el 14 d’octubre, que el centre obriria les portes a l’endemà, quan segueix vigent l’últim informe de l’propi Hospital de Manises, amb data 16 de juny de 2020: “en aquest Centre no es pot establir la diferència en dos circuits de pacients COVID / no COVID, així com tampoc garantir la seguretat de pacients i treballadors”. L’Ajuntament es qüestiona què ha canviat, per què ara sí es pot obrir, sent igual de precari que en el moment en què es va fer la inspecció.

L’alcaldessa d’Alborache, Paqui Collado insisteix que la principal preocupació de l’Ajuntament és preservar la salut de la ciutadania “i per això ens agrada tant que l’àrea sanitària de l’Hospital de Manises hagi canviat d’opinió, sense avisar, sense donar-nos temps per prendre mesures, sense dotar el centre de el personal necessari i, sobretot, sense tenir en compte que segueix incomplint els requisits mínims per garantir la seguretat de professionals i pacients, el que suposa un risc molt greu en aquests moments”. Qui assumirà la responsabilitat que es produeixin contagis massius?

Per a l’Ajuntament d’Alborache el comunicat de l’àrea de salut de l’Hospital de Manises deixa en l’aire i no concreta algunes qüestions crítiques per a la reobertura de centre. Per exemple, no destinarà una persona a un dels llocs clau en aquests moments, el control dels accessos i el compliment de les cites. El comunicat simplement informa que les tasques administratives es realitzarien des del centre de Yátova.

Aquesta mancança és especialment significativa tenint en compte que l’àrea sanitària de l’Hospital de Manises indica que per a la reobertura s’establirà un doble circuit d’atenció a pacients COVID i no COVID en horaris diferenciats, quan el centre no pot disposar de doble circuit, com indiquen tots els informes oficials. L’Ajuntament es pregunta com es realitzarà el control de pacients COVID i no COVID sense personal administratiu al centre i sense ningú que faci el seguiment de les assistències presencials.

A més, sorprèn l’Ajuntament que l’àrea sanitària de l’Hospital de Manises hagi decidit obrir el centre amb l’horari habitual en un moment crític de la pandèmia, sense tenir en compte les seves deficiències pel que fa a personal i característiques. Amb les condicions d’obertura en la situació actual és necessari un augment de personal.

L’Alcaldessa d’Alborache destaca que l’interès de l’Ajuntament se centra en la ciutadania i la seva salut. “Des de l’Ajuntament continuarem exigint a l’àrea sanitària de l’Hospital de Manises que explique el seu canvi d’actitud i, sobretot, doti el centre de salut dels mitjans necessaris per garantir la prevenció de contagis. Des de l’Ajuntament, d’altra banda, seguim apostant per la remodelació de centre i la seua actualització de cara a el futur el més immediat possible, ja que a dia d’hui seguix sense estar preparat per garantir la seguretat de pacients i professionals enfront de la COVID ” .

L’Ajuntament qüestiona aquesta precipitada i sorprenent decisió, tenint en compte que ha mantingut un contacte constant amb els responsables sanitaris, i que fa menys d’una setmana encara s’estaven estudiant els centres tancats per saber quins complixen els requisits necessaris de seguretat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*