Obres Públiques millora la qualitat acústica a l’entorn de la CV-50 a Alzira

Post també disponible en: Castellano

L’actuació compta amb una inversió de la Generalitat de 700.000 euros 

S’ha modificat el paviment i s’han instal·lat pantalles acústiques a l’entorn del Centre de Salut “Alzira I” i en el nucli de Barranquet

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha finalitzat les obres per a millorar la qualitat acústica a l’entorn de la CV-50 a Alzira. Amb una inversió de prop de 700.000 euros, aquesta actuació ve a solucionar els problemes de contaminació acústica que es produïen al llarg de prop de tres quilòmetres de via.

Segons ha explicat el conseller Arcadi España, “des de la Conselleria hem buscat amb aquesta actuació, una doble finalitat, d’una banda, la modificació de les característiques del paviment i, per un altre, la instal·lació de pantalles acústiques integrades a l’entorn del Centre de Salut “Alzira I” i en el nucli de Barranquet”.

Per al titular d’Obres Públiques, “la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes depén molt de la qualitat del seu entorn i la contaminació acústica és un dels factors que més pot devaluar la vida quotidiana”.

En aquest sentit, ha afegit que “en treballar per mitigar, en la mesura del possible, els nivells sonors que suporta la població estem posant les infraestructures al servei de les persones, un dels principals compromisos del Govern valencià”.

Les obres han consistit en l’execució de paviment fonoabsorbente en diferents trams de la CV-50 i en la instal·lació de pantalles acústiques de formigó fonoabsorbente en el marge dret de la carretera a l’entorn del pas superior de la CV-4105, en la rampa de baixada del pas superior sobre la CV-4105, així com una altra a l’entorn del nucli de Barranquet.

Igualment s’ha realitzat un tractament estètic de les superfícies de les barreres per a reduir l’impacte visual i que hi haja una correcta integració en l’entorn urbà. De la mateixa manera, s’ha donat un tractament paisatgístic que permet minimitzar l’impacte visual de les barreres acústiques.

L’entorn urbà del municipi d’Alzira està circumdat per la carretera CV-50, amb un alt grau de circulació de vehicles que provoquen un determinat nivell de soroll. Després d’haver realitzat la Conselleria els estudis corresponents, ha considerat necessari adoptar mesures per a solucionar aquests problemes de contaminació acústica detectats.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*