CSIF avisa que 37 pacients estan en Urgències a l’hospital de la Ribera esperant llit i reclama més personal

Post també disponible en: Castellano

El sindicat adverteix del malestar entre el col·lectiu de professionals per la falta de mitjans i la “crispació” que ha provocat la direcció amb el full d’anotacions laboral per a enguany

Des de l’Hospital qualifiquen aquesta situació de “puntual”

El sindicat CSIF exigeix a la direcció del departament de salut de la Ribera més personal i espai per a atendre el servei d’Urgències. La central sindical avisa que a primera hora d’aquest matí hi havia 37 pacients a l’espera de llit lliure en planta per a ser ingressats. El sindicat considera “insuportable” la situació.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) lamenta que en lloc d’afrontar el mes de gener amb més recursos per a atendre les mancances del recinte hospitalari, la direcció allargue la precarietat que viuen els professionals i que pateixen els pacients. En aquest sentit recalca que aqueixes esperes en boxs duplicats s’arriben a prolongar fins a 40 hores, amb dos pacients esperant llit des del dissabte.
La central sindical reclama, “de manera immediata”, més mitjans i personal per a aquest servei. El sindicat posa l’accent que “la plantilla es troba al límit de les seues forces”, ja que no existeix “el nombre de professionals necessaris per a poder atendre en les condicions adequades als pacients”. 
CSIF, en aquest sentit, recorda que “la plantilla d’Urgències duplica la seua labor, perquè a més d’atendre els nous pacients està pendent dels qui estan instal·lats, de manera provisional i a l’espera de llit en planta, en els boxs duplicats”.
La central sindical insisteix en la seua reivindicació de “mesures immediates”. En aquest sentit considera que resulta encertada la decisió de reobrir hui la zona d’urgències respiratòries amb la fi per al qual va ser creada, tal com venia exigint el sindicat des de fa mesos; no obstant això, resulta insuficient. 
La central sindical assenyala que aqueixa situació de precarietat afecta tant a usuaris com a plantilla. Respecte a aquesta última, la central sindical recalca “el malestar” existent i “la crispació” que ha produït “l’empitjorament de condicions de treball i de la conciliació personal i laboral” que ha comportat el full d’anotacions laboral de 2023.
CSIF denuncia “la falta de negociació i les dificultats constants a la formació de la plantilla”, que deriven en què “bastants professionals es vulguen anar. Pel que fa al personal estatutari, es donen molts casos que estan esperant als cinc anys de consolidació de plaça per a marxar-se”. “No existeix una planificació de futur en el departament”, lamenta el sindicat.
La central sindical assenyala que, davant aqueixa mala gestió, el comité d’empresa ha convocat, per unanimitat, una concentració de protesta dijous que ve 12, davant la porta de l’hospital de la Ribera, de 14 a 15 hores. La central sindical subratlla que “la situació resulta insostenible”.

Des de l’Hospital qualifiquen aquesta situació de “puntual”

En referència al comunicat emés hui per un sindicat sobre les Urgències de l’Hospital Universitari de la Ribera, es vol fer constar el següent:

Aquest cap de setmana s’ha registrat un increment en les peticions d’ingrés de les urgències que s’han atés a l’Hospital Universitari de la Ribera. Cal destacar, en aquest sentit, que pràcticament tots els dies dels últims 14 (des del 24 de desembre), el nombre de pacients en espera de llit a les 8.00 hores ha sigut de 0 pacients. Per tant, la de hui és una situació puntual que s’ha anat gestant aquest cap de setmana. 

Davant el nombre de pacients en espera de llit, la Direcció d’aquest centre sanitari ha pres les mesures oportunes per a assegurar la correcta assistència a aquests pacients, alguns dels quals s’han situat, de manera eventual, en la zona que es coneix com a Àrea de Respiratori de l’Hospital d’Alzira i que es destina, de manera regular, a administrar tractaments intravenosos a pacients no oncològics.

Unes altres de les mesures adoptades estan sent l’agilitació de les altes i l’ingrés per part de la Unitat d’Hospitalització a domicili (UHD) dels pacients susceptibles d’aquest sistema d’hospitalització.

Totes aquestes mesures estan permetent agilitzar el passe a planta d’hospitalització dels pacients pendents d’ingrés, així com la seua adequada assistència i atenció. 

Com ja s’ha reiterat en altres ocasions, des de 2018 la plantilla de metges, infermers i TCAEs del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari de la Ribera s’ha incrementat en un 30% i la de zeladors en un 67%.

Actualment, aquest Servei compta amb una plantilla estructural composta per 169 professionals. D’ells, 41 són facultatius, 56 són infermers, 37 són auxiliars d’Infermeria i 35 són zeladors. Aquestes dades suposen complir, àmpliament, amb les ràtios recomanades pel Ministeri de Sanitat per als serveis d’Urgències hospitalaris.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*