La Regidoria de Transparència presenta la plataforma “On van els meus impostos” de l’Ajuntament de Xest

Cartel de la convocatoria en Cheste.
Cartel de la convocatoria en Cheste.

Post també disponible en: Castellano

Cartel de la convocatoria en Cheste.
Cartel de la convocatoria en Cheste.

El proper divendres 23 de novembre, a les 19,00 hores, el saló de plens acollirà la presentació de la plataforma On van els meus impostos – Xest, una iniciativa de transparència que consisteix en una adaptació del web d’àmbit nacional On Van meus impostos , www.dondevanmisimpuestos.es, desenvolupada per la fundació Civio, ja implantada en nombroses comunitats autònomes i ajuntaments de tot Espanya.

Així, cheste.dondevanmisimpuestos.es estarà activa a partir del mateix dia de la seva presentació i, a través d’ella, la ciutadania podrà consultar de forma visual, senzilla i transparent, com es distribueixen els pressupostos municipals, d’on procedeixen els ingressos del consistori , quines són les polítiques de despesa ia què es destina cada euro de la corporació.

“La regidoria de Transparència i la Fundació Civio han col·laborat en la posada en marxa d’aquest projecte per aconseguir que la informació sigui fàcilment comprensible, tant per a persones sense coneixements pressupostaris previs com per als que volen aprofundir més en què es gasta i com es gasta amb només un parell de clics “, apunta el regidor de Transparència, José Vicente Guijarro. “Seguint un menú de navegació molt intuïtiu o utilitzant un cercador, la ciutadania podrà trobar partides de despesa concretes fins i tot sense saber prèviament a quin programa pressupostari pertanyen”.

A més, els chestanos i chestanas podran comprovar qui són els principals proveïdors de l’Ajuntament: quins serveis ha contractat el consistori i a quines empreses. La informació es mostrarà a nivell de factura i es podrà consultar per àrea. També comptarà amb l’apartat El que tu aportes, en el qual els contribuents podran consultar de forma aproximada com es distribueixen els diners que aporten amb els seus impostos.

Tota la informació sobre aquesta eina serà ampliada en la seva presentació el proper divendres dia 23 de novembre, a les 19,00 hores, a la sala de plens de l’Ajuntament.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*