La regidoria d’Educació de Xest programa teatre en valencià per a l’alumnat d’Infantil i del primer cicle de Primària

La responsable del área de Educación de Cheste durante el último pleno de la localidad.

Post també disponible en: Castellano

La responsable del área de Educación de Cheste durante el último pleno de la localidad.
La responsable de l’àrea d’Educació de Cheste durant l’últim ple de la localitat.

El teatre Liceu ha acollit aquest matí un espectacle de contes amb titelles en valencià dirigit als nens i nenes de 3, 4 i 5 anys que cursen educació infantil a Xest. Així, l’actriu Empar Claramunt de la companyia Teatre Buffo, ha escenificat l’arribada d’un cavallet de fusta ple de contes clàssics i moderns, que ha narrat emprant diferents tècniques, així com objectes diversos i ninots.
De la mateixa manera, el dimarts passat, 13 de novembre, va ser el torn per a l’alumnat de primer i segon de Primària dels centres educatius del municipi. Si és el cas, la proposta teatral va partir de la companyia “Escenoart”, que va presentar als nens i nenes el seu espectacle “Hi havia una vegada el món” de les mans dels seus protagonistes, uns viatgers molt particulars que van narrar històries de quatre països: Jordània, Xina, Groenlàndia i el Brasil.

“Amb aquesta iniciativa pretenem potenciar l’aprenentatge del valencià i normalitzar el seu ús, ja que és llengua cooficial a la nostra comunitat; per això oferim teatre gratuïtament als centres escolars per incloure-ho dins d’horari lectiu “, explica Mª Ángeles Llorente, regidora d’Educació. “Els espectacles triats tenen un alt valor pedagògic i fomenten valors com el respecte cap a la gent gran, la solidaritat, l’amor, l’amistat o la interculturalitat”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*