La Regidoria d’Educació juntament amb l’AMPA de l’IES Foia de Buñol posen en marxa el projecte d’activitat extraescolar “Reforça i Amplia”

En el Instituto buñolense estará disponible la FP Básica de Industrias Agroalimentarias, Grado Medio de Administración y Gestión, y Técnico en Aprovechamiento y Conservación del Medio Natural.

Post també disponible en: Castellano

Durant aquest curs l’alumnat de 3r i 4t d’ESO està assistint a classes presencials dies alterns durant la setmana. Per això es treballen aspectes competencials i de reforç en els dies en què no assisteixen a classe de manera voluntària en aquestes activitats extraescolars. Són dues hores setmanals una vegada a la setmana i tindrà una compensació en la nota de l’assignatura. Aquesta iniciativa arranca dilluns que ve 22 de març.

Carles Xerri, regidor d’Educació de l’Ajuntament de Buñol, recorda que durant el curs 2020/2021 l’alumnat de 3r i 4t d’ESO, davant l’excepcional situació provocada per la crisi sanitària del COVID-19, està assistint a les classes presencials mitjançant dies alterns durant la setmana. Aquesta situació suposa un important perjudici per a l’alumnat afectat, ha activat iniciatives que puguen ajudar a minoritzar-lo. “Dit això, la situació obri la possibilitat a treballar diversos aspectes competencials i de reforç de les respectives assignatures en algun dels dies que no assisteixen a la classe presencial a través d’activitats extraescolars de caràcter voluntari”, informa l’edil buñolense.

En concret, l’Ajuntament de Buñol, al costat de l’AMPA de l’IES Foia de Buñol, “hem proposat promoure una aula d’estudi per a dur a terme activitats de repàs o d’ampliació dels continguts que es treballen en classe”. Aquesta aula, continua dient Carles *Xerri, “estarà tutoritzada per una persona educadora (amb un perfil de formació universitària), i ajudarà l’alumnat a dur a terme els projectes. Les sessions serien de dues hores setmanals una vegada a la setmana”.

Els objectius d’aquest taller serien:

  • D’una banda, servir d’aula de reforç per a l’alumnat amb dificultats que vulga aprofitar aquest recurs per a repassar i afermar els continguts tractats en classe.
  • I per un altre, aprofundir en els continguts tractats a l’aula o ampliar-los a temes més enllà del currículum, mitjançant projectes de major o menor entitat que es pogueren traslladar a l’institut (a través d’exposicions, murals, etc.) i que tingueren una compensació de nota en una o diverses assignatures, depenent del caràcter singular o multidisciplinari del projecte.

Per part seua, des de l’IES es valora positivament la proposta i es mostra disposició a col·laborar amb ella amb la finalitat que siga el més significativa possible per a l’alumnat. Així, es considera interessant connectar el projecte amb el treball curricular dels cursos implicats.

Els departaments proposaran projectes de reforç o ampliació que puguen desenvolupar-se en aquesta aula. D’aquesta manera, s’establirà un nexe comunicació i treball entre aquesta aula d’estudi i investigació, i les diferents matèries de l’institut. En concret, en aquesta aula es podran dur a terme projectes que impliquen una o més disciplines, treballs expositius, investigacions de camp o de tipus creatiu que s’exposarien en el centre educatiu i tindrien una compensació en la nota de les assignatures de l’IES.

Amb tot, es creu que aquesta iniciativa pot ajudar l’alumnat a millorar el seu rendiment acadèmic i desenvolupar aquelles competències multidisciplinàries que completen el seu aprenentatge.

L’edil Carles Xerri ha afirmat que aquestes activitats s’emmarquen dins de la subvenció de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport que des de l’Ajuntament es va sol·licitar per a la realització d’aquesta mena d’activitats. Si bé el començament d’aquest projecte d’activitats extraescolars estava previst durant el mes de febrer degut a la situació sanitària es va preferir retardar-lo algunes setmanes i serà ara a partir del dilluns 22 de març quan s’inicien aquestes activitats.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*