La revista Vogue divulga la indumentària tradicional de Requena

Post també disponible en: Castellano

El reportatge de Txema Yeste fotografia a models de Cantares Vells amb enamores del Museu Municipal de Requena

El fotògraf Txema Yeste està recorrent diferents territoris del nostre país per tal de retratar la indumentària tradicional i festiva espanyola per a la seua posterior publicació en diferents números de la revista Vogue Espanya.
 
En el seu pas per la Comunitat Valenciana ha comptat per formar part d’aquest projecte amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Associació Càntics Vells de Requena reproduint la indumentària de la zona interior de la província de València, concretament seleccionant vestits i peces les comarques de Requena-Utiel i de la Serranía del Túria.

El reportatge fotogràfic es va realitzar en el Temple de Santa Maria a finals de febrer, coincidint amb la clausura de l’exposició “Tapa’t Maria, tapa’t” i, per representar la zona de Requena, l’Associació Cantares Vells juntament amb l’Associació La Vihuela de València , es van centrar en mostrar la presència de la llana a refajos, sayas de tapar, mocadors, mantells, etc. de la col·lecció del Museu Municipal de Requena.

Com a elements de la indumentària festiva es va reproduir la figura dels dansaires de la processó de la Mare de Déu de la Soterraña i la cerimònia de la cercavila de el pa beneït, amb la presència ineludible dels mocadors de Manila.

Per representar la indumentària de la Serranía es va comptar amb membres de l’Associació Cultural Aires Serrans d’Alcublas i de el Grup Salarejo de Villar de l’Arquebisbe, que es van encarregar de mostrar la presència dels cotons estampats en la indumentària tradicional a zagalejos, gipons i mocadors, fent també gala de vestits cerimonials i disfresses tradicionals de Carnaval.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*