La Ribera forma a cirurgians d’altres hospitals en una avançada tècnica quirúrgica per al tractament d’hemorroides

Post també disponible en: Castellano

Es tracta d’un procediment mínimament invasiu que redueix el dolor postquirúrgic i ofereix una ràpida recuperació al pacient

Amb més de 120 pacients intervinguts, l’Hospital de la Ribera és un dels centres de la Comunitat Valenciana amb major experiència en l’ús d’aquesta tècnica

Cirurgians de l’Hospital Universitari de la Ribera han format, aquesta setmana, a professionals d’altres centres públics valencians en l’ús d’una avançada tècnica quirúrgica per al tractament de les hemorroides.

Es tracta de la Desarterialización Hemorroidal Transanal (THD) guiada per Doppler, un procediment mínimament invasiu que, a part de preservar l’anatomia del canal anorrectal, ofereix altres avantatges per al pacient, entre les quals destaquen la reducció de les molèsties i del dolor postquirúrgics i la ràpida recuperació i retorn a les seues activitats habituals.

En concret, han sigut cirurgians dels hospitals de Gandia, La Fe i Dr. Peset de València els que han assistit a aquesta sessió formativa integrada d’una banda teòrica i d’una banda pràctica en els quiròfans de l’Hospital d’Alzira, on han participat en tres intervencions quirúrgiques.

Segons ha destacat el Dr. Francisco Javier Blanco, del Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari de la Ribera i coordinador de la formació, “el mètode THD Doppler ens permet reduir els gots terminals de l’artèria que alimenta les hemorroides, sense extirpar cap mena de teixit. Aquesta intervenció es realitza en règim de cirurgia sense ingrés, per la qual cosa el pacient pot tornar a la seua casa a les poques hores d’haver sigut intervingut”.

Així, per a dur a terme el procediment, el cirurgià introdueix en l’anus del pacient un proctoscopio equipat amb una sonda Doppler especial que li permet localitzar amb precisió els gots arterials i reduir el flux excessiu que alimenta l’hemorroide mitjançant una simple lligadura amb un punt de sutura quirúrgica, sense que faça falta extirpar teixit ni deixar una ferida oberta en el pacient.

“Aquesta lligadura, a més, es realitza en una zona amb pocs receptors de dolor, la qual cosa redueix les molèsties durant la intervenció”, ha afirmat el Dr. Blanc, qui ha afegit que “en el cas que les hemorroides es troben prolapsadas cap a fora de l’anus, després de la sutura també realitzem una mucopexia, és a dir, alcem i reposicionem el teixit hemorroidal en la seua posició original”.

D’aquesta manera, “aconseguim resultats efectius tant en els símptomes com en les causes de la malaltia hemorroidal”, ha conclòs el Dr. Blanc.

Cal destacar que l’Hospital Universitari de la Ribera, amb més de 120 pacients intervinguts, és un dels centres públics valencians amb major experiència en l’ús del mètode THD Doppler per a tractar les hemorroides.

Una de les malalties més comunes entre la població

Les hemorroides són una de les malalties més comunes entre la població. Es calcula que entorn del 35% de les persones la pateixen en el món. 

Solen aparéixer entre els 25 i els 55 anys i afecten per igual a homes i dones, si bé aquestes últimes presenten una major incidència deguda als embarassos.

Entre els símptomes de les hemorroides, destaquen picor i inflor en la zona de l’anus, dolor i sagnat, en el cas de les hemorroides externes (quan la inflamació vascular es produeix a l’entorn de l’anus) i sagnat sense dolor durant les deposicions, en el cas de les hemorroides internes (les situades en el recte).

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*