La secció sindical de CGT de l’Ajuntament de Bunyol denúncia “problemes amb la productivitat i ajudes socials”

Post també disponible en: Castellano

“A finals de l’any passat, en sessió plenària de l’ajuntament de Bunyol, es va aprovar la paga de productivitat que tants anys estàvem negociant. Seguidament se li va donar caràcter oficial mitjançant la seva inserció en el BOP de València, pagant-aquest any i tot va anar bé. no obstant, en aquest any 2020 a data d’avui, encara no l’han fet efectiva, tot són excuses banals i justificacions de mal pagador “, segons han assegurat des de la secció sindical de CGT de l’Ajuntament.

“Com tots sabem, a nivell nacional estem immersos en un estat d’alarma motivat per la pandèmia global de l’Covid-19. Tot i això, el personal de l’ajuntament, des del primer dia segueix treballant diàriament lluitant contra aquesta pandèmia i intentant donar el millor servei a la ciutadania. Tot i comptar amb els equips de protecció oportuns, estem exposats a riscos de contagi i per extensió podem contagiar a les nostres famílies “, han afegit.

“Quan en altres administracions públiques i fins i tot empreses privades estan aplicant incentius i gratificacions a el personal, premiant la seva implicació i dedicació (personal sanitari, forces de seguretat, supermercats …) a l’Ajuntament de Bunyol, a la primera de canvi, s’ha deixat de pagar aquest complement salarial de productivitat que és el nostre i que tant d’esforç va costar legalitzar”.

“En aquest sentit, i no menys alarmant, volem reivindicar el reconeixement de les ajudes socials que ja porten diversos anys sense pagar-nos. Aquestes ajudes van ser demandades davant els jutjats socials per una treballadora i com era d’esperar la sentència judicial va obligar a l’ajuntament a pagar-la. Malgrat que ve recollida en conveni col·lectiu (aprovat recentment per Ple), l’ajuntament de Bunyol dóna llargues a l’cobrament d’aquests ajuts bàsiques, provocant un greu greuge comparatiu que discrimina el personal d’aquesta casa. ¿Haurem de denunciar tots / es perquè se’ns reconegui? “, han afegit des del sindicat.

Des de CGT creuen que “els treballadors i treballadores de l’ajuntament no mereixem aquest maltractament laboral i psicològic que estem rebent per part de l’Administració, i molt menys en la situació que estem, ja que som serveis essencials en aquesta maleïda pandèmia i no hem parat ni un dia, i ens mereixem un respecte i no un tracte tan nefast com el que ens està donant l’Ajuntament”.

“Per tant, exigim que es solucioni aquest problema immediatament, compleixin amb les seves obligacions i es prenguin les precaucions pertinents perquè aquesta situació que és lesiva el treballador o treballadora no torni a repetir-se”, han finalitzat des de CGT.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*