La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica recomana no fumar en terrasses i espais públics ja que augmenta el risc de contagis

Post també disponible en: Castellano

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament de Requena vol fer arribar a tots els veïns i veïnes del municipi, una interessant recomanació per prevenir el contagi de l’coronavirus després de la publicació de la Societat Espanyola de Pneumologia.

Així, la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) recomana no fumar a les terrasses i espais públics, durant el període de desescalada, perquè considera que són espais en els quals el risc de contagi augmenta tant per als fumadors com per a les persones de l’entorn.

“A l’fumar i exhalar el fum, ja sigui tabac convencional o dispositius electrònics, s’expulsen diminutes gotetes respiratòries que poden contenir càrrega viral i ser altament contagiosa, però a més a l’fumar és inevitable portar-se la mà a la boca o el nas o la cara, la qual cosa facilita l’entrada de virus en l’aparell respiratori “, explica el pneumòleg i president de SEPAR, Carlos A. Jiménez-Ruiz.

A més, el doctor afegeix un nou factor de risc: “L’ús obligatori de màscares que regeix en el moment actual, el subjecte quan realitza l’acte de fumar ha de treure-i posar-se-la qual cosa augmenta el risc de manipulació de la mascareta i, en conseqüència , el risc de contagiar-la”.

Les gotetes respiratòries, també anomenades gotetes de Flügge, són partícules diminutes, invisibles a l’ull humà, expelidas a l’parlar, tossir, esternudar o respirar, que poden transportar gèrmens infecciosos d’un individu a un altre. Aquestes partícules poden romandre fins a 30 minuts en l’aire en suspensió i arriben fins als dos metres de distància, la qual cosa els permet ingressar en les vies respiratòries de les persones de l’entorn i contaminar superfícies on poden romandre durant hores en funció el tipus de material.

“L’evidència científica ja ens ha demostrat que el coronavirus es transfereix entre persones a través de les gotetes de Flügge i per vies de contacte amb superfícies pel que la nostra recomanació ara més que mai és no fumar”, afegeix el doctor Signes-Costa, coordinador de l’Àrea de tabaquisme de SEPAR.

Així doncs, la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica vol recordar que fumar o vapear en temps de la pandèmia COVID-19 comporta un major risc de patir una forma greu i de pitjor pronòstic de la malaltia. A més, insisteixen que durant el període de desescalada és molt recomanable mantenir tots els ambients, tant tancats com a l’aire lliure, cent per cent lliures de fum de tabac.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*