La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica recomana no fumar en terrasses i espais públics ja que augmenta el risc de contagis

Post també disponible en: Castellano

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament de Requena vol fer arribar a tots els veïns i veïnes del municipi, una interessant recomanació per prevenir el contagi de l’coronavirus després de la publicació de la Societat Espanyola de Pneumologia.

Així, la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) recomana no fumar a les terrasses i espais públics, durant el període de desescalada, perquè considera que són espais en els quals el risc de contagi augmenta tant per als fumadors com per a les persones de l’entorn.

“A l’fumar i exhalar el fum, ja sigui tabac convencional o dispositius electrònics, s’expulsen diminutes gotetes respiratòries que poden contenir càrrega viral i ser altament contagiosa, però a més a l’fumar és inevitable portar-se la mà a la boca o el nas o la cara, la qual cosa facilita l’entrada de virus en l’aparell respiratori “, explica el pneumòleg i president de SEPAR, Carlos A. Jiménez-Ruiz.

A més, el doctor afegeix un nou factor de risc: “L’ús obligatori de màscares que regeix en el moment actual, el subjecte quan realitza l’acte de fumar ha de treure-i posar-se-la qual cosa augmenta el risc de manipulació de la mascareta i, en conseqüència , el risc de contagiar-la”.

Les gotetes respiratòries, també anomenades gotetes de Flügge, són partícules diminutes, invisibles a l’ull humà, expelidas a l’parlar, tossir, esternudar o respirar, que poden transportar gèrmens infecciosos d’un individu a un altre. Aquestes partícules poden romandre fins a 30 minuts en l’aire en suspensió i arriben fins als dos metres de distància, la qual cosa els permet ingressar en les vies respiratòries de les persones de l’entorn i contaminar superfícies on poden romandre durant hores en funció el tipus de material.

“L’evidència científica ja ens ha demostrat que el coronavirus es transfereix entre persones a través de les gotetes de Flügge i per vies de contacte amb superfícies pel que la nostra recomanació ara més que mai és no fumar”, afegeix el doctor Signes-Costa, coordinador de l’Àrea de tabaquisme de SEPAR.

Així doncs, la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica vol recordar que fumar o vapear en temps de la pandèmia COVID-19 comporta un major risc de patir una forma greu i de pitjor pronòstic de la malaltia. A més, insisteixen que durant el període de desescalada és molt recomanable mantenir tots els ambients, tant tancats com a l’aire lliure, cent per cent lliures de fum de tabac.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*