La superfície agrària en 2021 va baixar 2.047 hectàrees a la Comunitat Valenciana i va pujar 4.535 en España

Post també disponible en: Castellano

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVAASAJA) denúncia, a partir de les dades preliminars de l’enquesta ESYRCE del Ministeri d’Agricultura, que en 2021 la superfície agrícola de la Comunitat Valenciana va retrocedir 2.047 hectàrees, la qual cosa suposa un descens del 1,26% respecte a l’any anterior. En total, les terres deixades de conrear ja ascendeixen a 164.949 hectàrees, és a dir, una de cada cinc, i mantenen la Comunitat Valenciana com el “fanalet vermell” cada vegada més destacat a nivell nacional i molt possiblement a Europa.
AVA-ASAJA també posa de manifest que, mentre l’agricultura valenciana va continuar perdent terreny en 2021, per contra, en el conjunt d’Espanya va augmentar en 4.535 hectàrees les seves terres productives, la qual cosa llança un increment anual del 0,44%. La superfície agrícola erma ascendeix a 1.022.999 hectàrees, de les quals el 16% corresponen a la Comunitat Valenciana. Entre les comunitats que han millorat els seus registres destaquen Castella-la Manxa (+2,50%), Murcia (+2,41%), Castella i Lleó (+1,72%) o Aragó (+0,64%).
El president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, lamenta que “la taca marró continua imparable a causa de les pseudopolítiques de les diferents administracions que no donen resposta als problemes reals dels agricultors i ramaders. I aquesta falta de solucions s’accentua encara més en l’agricultura valenciana, una de les més antigues d’Europa, i en els cultius mediterranis, discriminats sistemàticament enfront dels continentals”. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*