La pluja dona una treva i ajuda a contindre l’avanç de les flames cap a les Falçs del Cabriol

Post també disponible en: Castellano

La Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha informat després de la reunió en el Lloc de Comandament Avançat de l’incendi forestal declarat el diumenge a Venta del Moro, que les pluges de la vesprada “han ajudat. La pluja caiguda en la zona ha afavorit l’extinció, però hem de ser prudents”, ha manifestat. Pel que l’avanç de l’incendi cap a les Falçs del Cabriolet s’ha contingut.

La consellera ha assegurat que la meteorologia “ha ajudat, sobretot amb les precipitacions que s’han registrat durant la vesprada que han contribuït a augmentar fins a un huitanta per cent el nivell d’humitat el que propiciarà que les flames no estiguen actives”.

La consellera ha anunciat a més que aquesta nit s’actuarà amb drons amb cambra tèrmica per a vigilar els punts calents. “Els mitjans terrestres continuaran treballant tota la nit i es faran revisions amb drons. La pluja ens ha ajudat però hem de ser prudents”, en paraules de Gabriela Bravo.

La principal dificultat en l’incendi de Venta del Moro, que ja ha calcinat 1.300 hectàrees, continua sent l’orografia, les altes temperatures registrades dies arrere i el risc de tempestes que podrien deixar ratxes erràtiques de vent.

El dispositiu d’extinció inclou mitjans propis del Consorci Provincial de Bombers com ara bombers, brigades forestals, unitats de comandament; i també equips tècnics i humans d’altres agències com la Generalitat Valenciana, SGISE, Ministeri de Transició Ecològica, UME, o de la comunitat de Castella-la Manxa, Policia, Guàrdia Civil, entre altres.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*