La taxa d’atur a Xest baixa 5 punts percentuals durant l’actual legislatura

Datos de la tasa de paro en Cheste.
Datos de la tasa de paro en Cheste.

Post també disponible en: Castellano

Datos de la tasa de paro en Cheste.
Dades de la taxa d’atur a Xest.

La regidoria d’Ocupació ha informat que la taxa d’atur registrat a la població des de desembre de 2015 fins al mateix mes del 2018 ha disminuït en 4,99 punts percentuals, segons un informe d’elaboració pròpia basat en les dades que ofereix Labora Servef i l’INE, entre altres fonts oficials.

Al desembre de 2015 la taxa d’atur se situava en el 13,19%, amb 636 persones desocupades al municipi d’entre 16 i 65 anys. En el mateix període de 2018, la taxa era del 8,2%, corresponent a una xifra de 424 aturats i aturades.

Xest es troba 3,2 punts percentuals per sota de la taxa d’atur de la Comunitat Valenciana en el període comprès entre l’any 2015 i 2019. De la mateixa manera, la taxa d’atur de la localitat se situa per sota de municipis veïns, sent gairebé dos punts percentuals menys que a Bunyol, i prop d’1,5 punts a Chiva i Riba-roja.

“La reducció de l’atur en aquests quatre anys a Xest es deu en part a les polítiques públiques adoptades des de la Conselleria d’Economia, Ocupació i Innovació, com el programa Avalem Joves; també és conseqüència de les mesures municipals preses per part de la regidoria d’Ocupació, com la posada en marxa del Pla d’Ocupació de Xest, les diferents convocatòries de places que s’ha pogut realitzar i l’ampliació de les borses d’emergència social, neteja i de peons per a la brigada. Sense oblidar-nos de les empreses ubicades al terme municipal i voltants, responsables de nombroses contractacions “, explica José Vicente Guijarro, regidor d’Ocupació. “Malgrat les bones dades de l’atur, no estem satisfets, ja que pensem que el cavall de batalla ha de ser la reducció de la temporalitat i la precarietat. És per això, que a través del Pla d’Ocupació de Xest s’ha obert un apartat de subvencions dotat amb 90.000 euros per fomentar la contractació indefinida i a jornada completa destinat a les empreses que contractin aturats de Xest “.

Altres dades sobre Ocupació a gener de 2019

Segons les dades més actuals, a 31 de gener de 2019 el nombre d’aturats i aturades de la població era de 441, mantenint la taxa d’atur amb la qual es tancava el 2018 en el 8,2%.

El nombre d’afiliacions a la Seguretat Social se situa en 5.066 altes, amb un creixement interanual del 2,5% respecte a l’any anterior.

Les dades sobre les rendes mitjanes de la població en base a les seves declaracions anuals de l’IRPF llancen una renda mitjana a 17.761 €.

En Xest estan ubicades 500 empreses, de les quals 181 pertanyen al sector Serveis, 178 es dediquen al comerç, transport i hostaleria, 81 a la construcció i, en últim lloc, 60 d’elles es dediquen a la indústria.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*