La Unió alerta que més de la meitat dels ametlers de la Comunitat ja estan afectats per la plaga de la avispilla

Post també disponible en: Castellano

La plaga que afecta diverses comarques valencianes, ha originat, fins al moment, pèrdues superiors a 4 milions d’euros, segons la Unió

La Unió alerta del perill de l’expansió de la plaga de la avispilla de l’ametler. Segons un estudi que han elaborat els serveis tècnics de l’organització, afecta a unes 51.000 hectàrees de cultiu, el 55% de la superfície de la Comunitat Valenciana, causant fins hui unes pèrdues d’al voltant de 4 milions d’euros. La Va unir destaca que uns 3,1 milions d’euros correspondrien a pèrdues directes en producció i la resta a l’augment de les despeses fitosanitàries necessàries per a minimitzar els danys.

En la Comunitat Valenciana, la avispilla es va detectar per primera vegada a les comarques de la Vall d’Ayora-Cofrentes i Utiel-Requena, limítrofes amb la província d’Albacete on s’havia detectat en 2010. En aquests moments afecta també a les comarques alacantines de l’Alt Vinalopó, Vinalopó Mitjà, l’Alacantí, Marina Baixa, l’Alcoià; en la castellonenca de l’Alt Palància; i en les de València: Foia de Bunyol, Ribera Alta, Vall d’Albaida, i els termes municipals de Moixent i la Font de la Figuera, a la comarca de la Costera. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*