La Unió, AVA-Asaja i l’Associació de Ramaders de Bous al Carrer es congratulen de les ajudes directes del Consell als ramaders de caps de bestiar braus i bous de lídia

Post també disponible en: Castellano

L’intens treball, les diverses concentracions de protesta i el diàleg entaulat durant tot aquest temps per aquestes organitzacions ha fructificat

Les organitzacions professionals agràries, La Unió de Llauradors i Ramaders i l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja), al costat de l’Associació de Ramaders de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana, es congratulen de les ajudes directes per a enguany aprovades hui pel Ple del Consell per als ramaders de caps de bestiar braus i bous de lídia i també per als productors d’ovella guirra.

L’intens treball, les diverses concentracions de protesta i el diàleg entaulat durant tot aquest temps per aquestes organitzacions ha fructificat perquè aquests ramaders tinguen prompte ajudes autonòmiques, igual que la resta de ramaders i altres sectors. 

El Decret de la Conselleria d’Agricultura contempla subvencions per valor de 850.000 euros per als ramaders de caps de bestiar braus i bous de lídia, i de 100.000 euros per als productors de l’ovella guirra autòctona.

La Unió, AVA-Asaja i l’Associació de Ramaders de Bous al Carrer valoren l’esforç de la Generalitat per a compensar les pèrdues causades en aquests ramaders durant els dos últims anys a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19.

Cal assenyalar que la impossibilitat de fer front a les despeses d’alimentació i manteniment de les explotacions durant tots aquests mesos de pandèmia, sense cap mena d’ingressos per bous al carrer i altres festejos, ha obligat la majoria dels ramaders a sacrificar centenars de caps de bestiar –de raça autòctona– i ha amenaçat amb provocar el tancament de moltes de les 133 explotacions ramaderes dedicades a aquesta activitat cultural de gran arrelament. 

Aquestes ajudes suposaran un baló d’oxigen per a aquests ramaders que necessitaven suport econòmic per a poder mantindre les seues empreses, treballadors i animals davant la impossibilitat de treballar. Les organitzacions consideren que es reconeix d’aquesta manera l’alt valor genètic, cultural i econòmic de la seua activitat en la Comunitat Valenciana.

De moment, aquest any 2021 serà també complicat per als ramaders de bous de lídia i bous al carrer davant les limitacions encara en vigor, per la qual cosa sol·liciten als responsables de la Conselleria d’Agricultura que estudien arbitrar també una línia d’ajudes en els pressupostos del pròxim any per a fer costat de nou a aquest sector.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*