La Unió de Llauradors considera positiva l’eliminació d’aranzels per als productes agrícoles entre els EUA i la UE

Post també disponible en: Castellano

La Unió de Llauradors i Ramaders qualifica com a positiu per al sector agrari de la Comunitat Valenciana la suspensió temporal dels aranzels entre els EUA i la UE per un període de quatre mesos i confia que totes dues parts arriben a un acord en aqueix temps que permeta exportar amb normalitat al mercat estatunidenc.

L’organització critica que una vegada més un conflicte alié als interessos agraris, com és el de les disputes de les companyies aeronàutiques Airbus (UE) i Boeing (els EUA), haja perjudicat el sector des del mes d’octubre de 2019 i per tant el fet que s’entaulen negociacions a partir d’ara pot ser significatiu de la voluntat d’arribar a acords des de l’arribada de Joe Biden a la presidència del país nord-americà.

Els aranzels addicionals impostos pels EUA eren del 25% per als productes agroalimentaris i afectaven sobretot els cítrics, l’oli d’oliva envasat, la carn de porcí, vins tranquils envasats (amb alcohol inferior a 14é), olives verdes, formatges o conserves de mol·luscos. Tots ells productes que es beneficiaran de nou en aquest període de quatre mesos que “esperem siga ja definitiu per a un acord” afirmen des de l’organització agrària. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*