La Unió denuncia que la proposta de la futura PAC comportarà una reducció d’ajudes a la renda i un encariment dels costos per a agricultors i ramaders

Actualment està en procés de redacció i LA UNIÓ ja ha fet arribar a la Conselleria d'Agricultura, de qui depèn, les seues propostes detallades.
Actualment està en procés de redacció i LA UNIÓ ja ha fet arribar a la Conselleria d'Agricultura, de qui depèn, les seues propostes detallades.

Post també disponible en: Castellano

La Unió de Llauradors considera que les propostes reglamentàries adoptades aquesta setmana pels ministres d’Agricultura de la Unió Europea (UE), en el si del Consell de la UE, sobre la futura política agrària comuna (PAC), “suposaran retallades a les rendes de les persones agricultores i ramaderes de la Comunitat Valenciana”.

La Unió recorda que aquest acord no és definitiu i ha d’anar a negociació amb la posició matí d’Parlament Europeu i amb la Comissió Europea. No obstant això, l’orientació de el Consell Europeu, sobre la base dels documents de compromís de la presidència alemanya, permetria als governs nacionals un ampli marge de maniobra per decidir sobre el seu PAC. Aquest ampli marge de discrecionalitat als estats membres per atorgar i distribuir els ajuts de la PAC pot ser clau. En aquest sentit, la Unió li recorda el ministre d’Agricultura, Luis Planas, el seu compromís perquè les ajudes es dirigixen cada vegada més als professionals i que es fixe una proporció significativa de vinculació dels ingressos a l’agricultura de al menys el 25 %. També el seu compromís cap a una PAC més mediterrània, amb major suport a les fruites i hortalisses (principal sector a la Comunitat Valenciana), a què caldria afegir un major suport a tota la ramaderia com a part fonamental de les nostres zones d’interior i en clar risc de despoblació.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*