La Unió de Llauradors recorre la limitació estatal de noves plantacions de vinya d’enguany

Post també disponible en: Castellano

La finalitat és evitar una pèrdua de potencial productiu i incorporar joves al sector

La Unió de Llauradors, al costat de totes les organitzacions que componen la Unió d’Unions, han presentat dins del termini i en la forma escaient un Recurs d’alçada contra la resolució publicada el passat 28 de desembre en la qual la Direcció General de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri d’Agricultura establia fixar en 946 hectàrees la superfície que es podrà concedir per a autoritzacions per a noves plantacions en 2022, equivalent al 0,1% de la superfície plantada de vinya a 31 de juliol de 2021.

Amb la decisió d’enguany, seran més de 40.000 has. les que haurien deixat d’estar a la disposició del sector en forma de noves plantacions des que entrés en vigor en 2016 el nou sistema europeu d’autoritzacions per a la vinya. En el context de països vitivinícoles de la UE, només Espanya i Alemanya, retallen el contingent de noves plantacions per sota de l’1% de la superfície de vinya existent que, com a màxim, permet la normativa europea.

Això ha evitat la pèrdua de potencial vitícola del nostre país que, malgrat tot, el Ministeri d’Agricultura va xifrar en 45.435 hectàrees entre el 31 de juliol de 2015 i el 31 de juliol de 2016 i que des de l’any 2000 suma 234.694 hectàrees, segons dades de La Unió de Llauradors. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*