La Unió d’Unions afirma que les ferramentes adquirides abans de 2020 podran circular lliurement

Post també disponible en: Castellano

Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders, després de diferents reunions amb els ministeris d’Agricultura, d’Indústria i de l’Interior, afirma que “ha aconseguit que es permeta la lliure circulació de ferramentes remolcades adquirides abans del 21 de febrer de 2020”.
L’organització agrària havia mostrat el seu desacord davant la instrucció 20/V – 139 de 21 febrer de 2020 l’objectiu del qual era “el d’adequar la definició de apero a la normativa europea. En aquesta totes les ferramentes remolcades passaven a ser considerats vehicles en ser valorats com a equips intercanviables remolcats, d’acord amb el Reglament (UE) núm. 167/2013 del Parlament Europeu i del Consell de 5 de febrer de 2013”.
Unió d’Unions va criticar durament aquesta decisió ja que “la instrucció, d’una banda, podia deixar fora fins entre un 30 i un 40% de la maquinària que s’usa per a la preparació del terreny o el conreu a Espanya, fruit de l’increment dels requisits d’homologació entrats en vigor des de 2017 i, per un altre, contemplava una sèrie d’obligacions (matriculació, ITV o assegurança obligatòria) que complicava tot el procés” manifesten des de l’organització agrària. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*