La Unió xifra en més d’1 milió d’euros les pèrdues en unes 1.000 hectàrees de cultiu del nord de Requena-Utiel danyades per la pedra d’ahir

Post també disponible en: Castellano

L’organització sol·licitarà una sèrie de mesures per a les persones afectades

La Unió Llauradora informa que les tempestes d’ahir acompanyades de pedra en algunes zones han afectat unes 1.000 hectàrees de cultiu de la comarca d’Utiel-Requena, amb unes pèrdues inicials en una primera avaluació d’urgència estimades en al voltant d’1 milió d’euros.

La zona més afectada és el nord de la comarca, fonamentalment els llogarets de Les Cuevas i La Torre, en el terme municipal d’Utiel. En unes 300 hectàrees del radi de les 1.000 delimitades pels efectes de la pedra, els danys arriben a ser del 100%.

La vinya és sens dubte el cultiu més perjudicat per la calamarsa, encara que caldrà esperar a observar amb major precisió els danys en l’ametler, encara que en tot cas no estaria tan danyat com el raïm de vinificació. Conforme evolucione l’ametla en els pròxims dies, la xifra de pèrdues del milió d’euros podria ser fins i tot superior. 

La Unió sol·licitarà una sèrie de mesures per a compensar els danys de les persones afectades per aquest sinistre d’ahir, els ocorreguts anteriorment i els que puguen originar-se aquest estiu.

En aquest sentit reclamarà entre altres coses la concessió d’ajudes directes, l’agilitació dels peritatges dels camps sinistrats amb pòlissa d’assegurança, la condonació de l’IBI de les parcel·les cultivades i construccions presents en elles, la bonificació de les quotes de la Seguretat Social durant un any i l’establiment de préstecs amb interés subvencionat.

Així mateix, sol·licitarà a la Conselleria d’Agricultura incrementar en les assegurances agràries la subvenció a les persones agricultores professionals fins al màxim permés per la UE del 70% del rebut de prima a fi d’incrementar els nivells d’assegurament.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*