L’Acadèmia de la Música Valenciana premia a l’Ajuntament de Bunyol amb la distinció “Insigne de la Música Valenciana”

Post també disponible en: Castellano

Este nomenament es concedix a entitats i persones des de 2003. Títol compartit, a títol pòstum, amb els il·lustres músics Eduardo López-Chavarri Marco i José Iturbi Báguena

L’Ajuntament de Bunyol ha sigut guardonat amb la distinció de “Insigne de la Música Valenciana” per l’Acadèmia de la Música Valenciana. Este títol serà compartit, a títol pòstum, amb els il·lustres músics Eduardo López-Chavarri Marco i José Iturbi Báguena.

Respecte d’això d’esta concessió tan honrosa, Juan Luis Pallàs, regidor de Cultura buñolense, s’ha mostrat profundament orgullós “por rebre este enorme títol, que reflectix l’esforç que des d’este consistori es fa en pro de la música, dels nostres músics i de les nostres societats musicals, donant suport així a la difusió de la cultura musical valenciana”.

I és que esta Acadèmia assenyala en una carta enviada a l’Ajuntament de Buñol fa uns dies: “tras la junta de govern realitzada el passat 2 de juny de manera telemàtica, s’ha decidit concedir esta alta distinció a este consistori valenciano”. De manera que, es reconeix la gran inversió social i econòmica que des de sempre este ajuntament ha realitzat en pro de la difusió de la música valenciana i en especial de la música de bandes.

Confirmen en la carta que l’entrega del diploma i pin de l’Acadèmia tindrà lloc, si les condicions sanitàries ho permeten, en dates al voltant del 22 de novembre en l’edifici de la Plaça de Sant Esteve del Conservatori Professional de Música de València. Este nomenament es concedix a entitats i persones des de 2003.

L’edil Pallás ha dit: “¿Cuántas vegades hem escoltat allò de “Valencia és Música”?. En 2018 el govern valencià va reconéixer de forma oficial a la Molt Il·lustre Acadèmia de la Música Valenciana com “Academia Científica, Cultural i Artística de la Comunitat Valenciana. Els integrants d’eixa associació no cedixen en el seu interés de promocionar la música valenciana de tots els temps, a través de concerts, publicacions, gravacions, concursos i congressos, activitat exercida des de 2002”.

A més, anualment es concedix el guardó de “Insigne de la Música Valenciana” a personalitats i institucions del nostre entorn amb una activitat d’excel·lència destacada. “En enguany 2020 l’Acadèmia ha tingut a bé concedir tal alta distinció a l’Ajuntament de Buñol pel seu importantíssim treball de suport i difusió de la música de bandes i la cultura musical Valenciana”, destacava el regidor del ram, Juan Luis Pallás.

També Juncal Carrascosa, alcaldessa del municipi, s’ha mostrat profundament orgullosa de rebre tan alta distinció: “supone una recompensa formal a tant esforç que des de l’Ajuntament i les societats musicals del municipi estan portant conjuntament en pro de la difusió de la cultura musical valenciana. És un plaer rebre-ho i ací estarem al novembre per a rebre este diploma i pin de tan alta institución”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*