L’Ajuntament de Benaguasil assegura que els informes tècnics municipals i jurídics avalen les actuacions del consistori i de Stephane Soriano en el PAI Molí Nou

Post també disponible en: Castellano

Ressalta que quan el pla es va aprovar l’edil no estava en la corporació

Assegura que no hi ha cap causa d’abstenció o recusació en les actuacions

L’Ajuntament de Benaguasil ha assegurat que els informes dels tècnics municipals i els serveis jurídics avalen l’actuació del regidor Stephane Soriano respecte al PAI Molí Nou que l’oposició ha posat en qüestió.

“Quan aquest pla es va aprovar provisionalment en 2006 Stephane Soriano ni tan sols formava part de la corporació local i al juliol de 2010 va ser la Generalitat la que va acordar l’aprovació definitiva del PAI, per la qual cosa el citat regidor seguia sense tindre cap intervenció directa ni indirecta en la tramitació d’aquest”.

Sis requeriments

“És a partir d’aqueixa data quan l’Ajuntament de Benaguasil comença a fer requeriments a l’urbanitzador «Benaguasil Urbana S.L.U.» perquè presentara garanties, documents de gestió i inici d’obres en el seu cas”. 

“Finalment al maig de 2018 es va presentar el requeriment final, el sisé, que donava inici a la resolució del programa pels incompliments de l’urbanitzador”.

“La resolució va portar aparellat el corresponent expedient de danys i perjudicis que va provocar la rescissió de la condició d’agent urbanitzador i la corresponent indemnització”.

“Aquesta resolució del programa va ser informada favorablement pel secretari en funcions i TAG d’Urbanisme; la TAG de Contractació; l’arquitecte municipal; l’interventor municipal i un informe de la Universitat Politècnica en relació a la quantificació dels danys i perjudicis per l’incompliment del programa”.

La resolució del programa era així “una obligació legal de l’ajuntament donat els continus incompliments de la mercantil. Per això, els vots del regidor Stephane Soriano estan avalats pels informes dels tècnics municipals i per l’obligació legal de resolució. Així mateix no s’aprecia cap causa d’abstenció o recusació en l’expedient”.

L’Ajuntament de Benaguasil ha recordat finalment que, “quant a la votació a favor de l’equip de govern d’una esmena a la totalitat sobre una moció política, les comunicacions i acords plenaris no tenen rellevància ni efectes jurídics en pertànyer a l’esfera del debat polític, per la qual cosa tampoc hi ha causes de recusació i abstenció de l’edil Stephane Soriano”.

Finalment, l’Ajuntament “lamenta profundament la política de terra cremada empresa per l’oposició de Benaguasil i que ni tan sols el COVID ha pogut modificar. “La prioritat de l’Ajuntament ha de ser la recuperació econòmica i ajudar als veïns que tan intensament han sigut impactats per la pandèmia”, han finalitzat.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*