L’Ajuntament de Benaguasil insta la Conselleria de Sanitat a “aportar dades reals” sobre els casos de Covid-19 al municipi

Post també disponible en: Castellano

El govern municipal es va reunir ahir dissabte de forma urgent per coordinar les accions després que circularan dades no oficials adjudicats a organismes sanitaris que contradiuen les dades publicades al web de la Generalitat Valenciana.

A la vesprada d’ahir, van començar a circular missatges a la població que feien referència a dades de l’daIBI (sistema d’informació propi de el Departament de Salut) que indicaven que les taxes d’incidències acumulades de diverses localitats entre les que es troba Benaguasil, no corresponien amb la publicada al web http://coronavirus.san.gva.es/es/estadisticas.

Després de la reunió mantinguda per tots els regidors i regidores de govern municipal de Benaguasil es van enviar escrits dirigits a la Presidència de la Generalitat ia secretària autonòmica de Sanitat per a sol·licitar una reunió presencial o telemàtica urgent per contrastar les informacions i conèixer de forma clara els casos de COVID-19 a Benaguasil.

En l’escrit remès a la Generalitat Valenciana es fa referència als casos actuals publicats al web en data 2021.01.07, 34 casos PCR + i una incidència de 309,43.

Segons recull l’escrit l’Ajuntament de Benaguasil insta la Generalitat Valenciana a informar dels casos reals o a desmentir aquestes informacions ja que de no ser així es produiria una situació inaudita davant unes dades publicades que serien irreals.

En paraules de l’alcalde Ximo Segarra, “la Conselleria de Sanitat no pot actuar d’esquena als ajuntaments i portem 9 mesos reclamant ser coneixedors de les dades reals en els nostres municipis. Benaguasil ha estat de les primeres localitats en sol·licitar aquesta informació, en posar-se a disposició per ajudar i per rebre ajuda. Hem comunicat casos detectats gràcies a la col·laboració ciutadana però ens trobem davant d’un flux d’informacions i ningú ens diu res al respecte”.

La regidora de Sanitat Alícia Molina apunta també que, “som coneixedors de forma no oficial que el Centre de Salut de Benaguasil porta intenció de modificar la prestació de certs serveis com les extraccions de sang però aquesta és l’hora que no sabem res de manera oficial “.

L’Ajuntament de Benaguasil va informar ahir a través dels canals d’informació oficials de les gestions dutes a terme i diversos ajuntaments s’han posat en contacte amb la regidoria de sanitat per a sol·licitar la mateixa informació a la Generalitat Valenciana.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*