L’Ajuntament de Bunyol amplia tot el mes de maig les ajudes per a famílies amb menors usuaris dels menjadors escolars

Post també disponible en: Castellano

Carles Xerri, regidor de Benestar Social del Consistori buñolense, informa la població que la Conselleria ha tornat a traure bons d’alimentació per a les famílies amb beca de menjador al 100% i per període de 15 dies. També informa de les ajudes al lloguer posades en marxa pel Consell

L’Ajuntament de Bunyol, a través de la Regidoria de Benestar Social, ha portat a terme una ampliació de les ajudes a famílies amb menors usuaris dels menjadors escolars. Des del consistori han recordat la situació en què es troben els menjadors escolars, els quals continuen tancats a causa de la paralització de l’activitat presencial en els centres educatius i el perjudici per a moltes famílies per a les quals aquests recursos són fonamentals en el seu dia a dia.

En aquest sentit, Carles Xerri, regidor responsable d’aquesta regidoria, ha informat de l’aprovació d’una segona ampliació d’aquesta ajuda, que abastarà des de la finalització de la primera ampliació (20 d’abril) i tot el mes de maig.

També des de la regidoria informen que la Conselleria d’Educació ha tornat a treure bons d’alimentació per a les famílies amb beca de menjador a el 100% i per període de 15 dies amb la qual cosa l’extensió temporal de l’ajuda abasta fins a meitat del mes de maig. Continua Xerri: “des de l’Ajuntament hem complementat amb 50 euros més a aquestes famílies ia més hem ampliat l’ajuda a famílies que també estan becades de forma parcial i que no poden gaudir del bo del Consell. En aquest últim cas l’ajuda ascendeix a 110 €. La quantia està determinada a raó de 4 euros diaris detall i dia lectiu. El total d’aquests ajuts abasta a 49 famílies i un total de 78 xiquets i xiquetes i una inversió global de 5.300 euros”.

El regidor bunyolense recorda que des del consistori es treballa en aquestes ajudes des que va començar aquesta crisi i mostra el compromís del govern municipal amb l’extensió de tot tipus d’ajudes a les famílies que més ho necessiten en aquests moments.

Així mateix, ha recordat que fa uns dies es van posar en marxa ajudes socials per a persones afectades directament pel COVID-19. En aquest sentit ha informat que les sol·licituds van a bon ritme per al que s’està treballant intensament per agilitzar a l’màxim la concessió de les mateixes i ha animat a qualsevol persona treballadora en situació de ERTO o acomiadament, autònoms, etc, que es troben en aquesta situació a posar-se en contacte amb els Serveis socials per fer ús d’aquest recurs extraordinari posat en marxa pel consistori en el marc de l’acord entre els partits polítics i agents socials.

Per a finalitzar l’edil bunyolense ha volgut posar en valor a totes les persones que des de l’equip d’atenció primària dels Serveis Socials estan fent una tasca excel·lent per a dur a terme totes aquestes ajudes. Recorda el més important d’aquests serveis essencials i més encara en aquests moments.

Ajudes urgents a el lloguer Covid-19

Des de la Regidoria de Benestar Social i Polítiques Inclusives informen també de les ajudes urgents al lloguer posades en marxa per la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per minimitzar l’impacte econòmic i social de la pandèmia. Aquests ajuts estan destinats per al pagament del lloguer a persones físiques arrendatàries d’habitatge habitual amb problemes transitoris per fer front al lloguer de l’habitatge, produïts com a conseqüència de la crisi sanitària causada pel COVID-19 i que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica sobrevinguda.

El termini per a sol·licitar aquestes ajudes és des del 5 de maig fins al 30 de juny. Per sol·licitar-les les persones interessades hauran de fer-ho de forma telemàtica o presencial. En tots dos casos es realitzarà seguint les instruccions de la pàgina web de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. Poden anar a el decret que la Conselleria ha publicat. Aquí tenen tota la informació: http://www.dogv.gva.es/datos/2020/05/04/pdf/2020_3168.pdf

Més informació en aquest cartell confeccionat per la Generalitat Valenciana:

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*