Tot a punt per a iniciar la celebració de la XLIX Festa de la Verema a Xest

Post també disponible en: Castellano

El teatre Liceu de Xest acollirà dissabte que ve, 24 de setembre, a les 21 hores, l’Exaltació de la Reina de la XLIX Festa de la Verema, Srta. Marta Ruiz Martínez, i de la seua Cort d’Honor. Tot seguit tindrà lloc el Pregó de festes des del balcó del Sindicat Agrícola i amb això, el tret d’eixida d’una nova edició de la Festa de la Verema en la localitat. 
Programa festiu
Després de l’acte d’Exaltació del pròxim 24 de setembre se succeiran diferents activitats per a tots els públics, fins a arribar a la celebració de Sant Lluc, el 18 d’octubre, dia en què es posarà fi a aquestes festes patronals amb un castell de focs artificials en la IMES, a càrrec de la pirotècnica Reyes Martí. 
El programa complet ja pot consultar-se en la web municipal i en les xarxes socials de l’Ajuntament.

Novetats

En aquesta edició la regidoria de Festes ha elaborat un complet programa en el qual no falten els actes tradicionals, com la Pisá del Raïm, el Dia del Mantó o el Dia de la Flor, i que també conté novetats. Entre elles s’inclou un tast de vins en la plaça del Lugarico Vell, preparada per a l’1 d’octubre a les 19.00. Les inscripcions per a participar poden realitzar-se en l’oficina de Turisme en horari d’atenció al públic. Unes altres de les novetats són la “dansà popular” que tindrà lloc el 2 d’octubre, a les 18.00, en la plaça Doctor Cajal, i el taller de cuina infantil que s’impartirà el 9 d’octubre en la plaça de l’Església, en el qual podran participar de manera gratuïta tots els xiquets i xiquetes que ho desitgen, prèvia inscripció a l’ajuntament. A més, s’ha programat una torrà popular per al dia 8 d’octubre, a les 21.00 en la carretera Llíria. L’Ajuntament facilitarà llenya, arena, taules i cadires a les penyes que el sol·liciten en les oficines del consistori, indicant el nom de la penya i el nombre de persones assistents.
D’altra banda, en el marc de les festes, se celebrarà una jornada d’esport inclusiu, el dia 8 a partir de les 17.30 en el CEIP Francisco Giner dels Rius; s’inaugurarà la nova gespa del camp de futbol “La Vinya”, el 14 d’octubre a les 19.00; i tindrà lloc una partida de pilota valenciana, el diumenge 16 d’octubre, amb un homenatge a Genovés, a les 12.00 en el frontó Baró de Xest. 
Els actes taurins es desenvoluparan entre el 12 i el 16 d’octubre i seran a càrrec de ramaderies locals, amb les típiques entràs, bous i vaquillas en plaça i bou embolao, que enguany passa a celebrar-se en la nit del divendres 14 d’octubre. També hi haurà bou de la corda el dia 15 d’octubre, a les 8.00, unes hores abans de celebrar la Festa de les Paelles. Les eixides del bestiar es realitzaran pel carrer Xiva, del dia 12 d’octubre al 16, excepte el 15.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*