L’Ajuntament de Bunyol crea els consells de l’Esport i de la Infància

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Bunyol va celebrar ahir, dilluns, la sessió ordinària del ple corresponent al mes de setembre.
En primer lloc es va aprovar el compte general de l’exercici 2021, que serveix per a tancar comptablement l’any, i que es va aprovar amb els vots a favor de PSOE, IU i Podemos, l’abstenció de IAB i el vot en contra del Partit Popular.
Per unanimitat es va aprovar el Reglament del Consell Sectorial d’Esports, que, com va afirmar el regidor responsable, Manuel Sierra, “posa en marxa un mecanisme de treball per a involucrar a més persones en la millora de l’esport a Bunyol”, i va tindre paraules d’agraïment per als clubs i membres de Bunyol és Esport per la seua implicació.
També per unanimitat es va aprovar el Reglament del Consell Consultiu de la Infància, del qual el regidor d’Educació, Carles Xerri, va assegurar que ha de ser “una fórmula perquè la infància puga expressar-se i poder escoltar la seua veu”.
A més, es va aprovar per unanimitat també un conveni amb el Ministeri d’Educació per al desenvolupament d’Aula Mentor, un programa de formació per a adults destinat a reduir la bretxa digital.
En la dació de comptes, IAB va preguntar per una inversió superior a 16.000 euros en neteja del Riu Bunyol. L’edil d’Urbanisme, Rafa Pérez, va explicar que és una actuació amb fons propis, feta en col·laboració amb la regidoria de Medi Ambient de Mati Mas. Es tracta de la tercera fase de neteja del riu, des de l’Hortolà a la Paperera Vento.

Compareixença relativa al Carrer Moratín
L’alcaldessa, Juncal Carrascosa, i l’edil d’Urbanisme, Rafa Pérez, van fer una compareixença en el ple relativa a tot l’ocorregut després de l’ensulsiada d’una part del Carrer Moratín el passat 31 d’agost.
En primer lloc es va explicar que s’ha convocat un ple extraordinari monogràfic sobre aquest tema per a dijous que ve, 29 de setembre, a les 18,30 hores.
Juncal Carrascosa va explicar la cronologia del succeït des de l’ensulsiada el 31 d’agost fins al dia d’ahir, cada actuació, cada reunió tècnica i política, cada acció amb els veïns. Hui dia les sis famílies romanen reallotjades, dues d’elles en habitatges de lloguer i altres en segones residències o amb familiars.
L’alcaldessa va assegurar que “s’han mobilitzat tots els recursos de l’ajuntament, dels tècnics, de la brigada de serveis i de la policia des del primer minut”.
S’ha contractat ja la direcció d’obra, s’ha garantit el subministrament de materials, i s’estima que l’actuació durarà entorn de tres mesos i suposarà una inversió de 700.000 euros per al consistori.
Rafa Pérez va explicar que a més de la construcció del mur de contenció, es farà el carrer nou completament, no sols en la part afectada, passant d’una amplària de 3,7 metres a 7,8 metres. L’edil va assegurar que l’obra “no és complexa des del punt de vista tècnic, però sí que la compliquen els accessos, que fan que s’allargue alguna cosa més en el temps i que els costos siguen majors que si fora un carrer amb millor accessibilitat”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*