L’Ajuntament de Bunyol planifica la instal·lació de terrasses de bars i restaurants de la població

Post també disponible en: Castellano

María Vallés, regidora de Govern Interior, i Rafael Pérez, regidor de Patrimoni, estan estudiant totes les sol·licituds dels restauradors de la localitat per a poder instal·lar les seues terrasses amb el 50% de l’aforament sense que supose eliminar espai en via pública per al vianant i places d’aparcament en zones molt transitades

La Regidoria de Patrimoni, i la de Govern Interior de l’Ajuntament de Buñol, continuen treballant en la planificació d’instal·lació de terrasses de bars i restaurants de la població. Després de sol·licitar propostes dels restauradors han sigut moltes les rebudes pel Consistori i totes s’estan estudiant perquè el bar puga posar en marxa la seua terrassa al 50%, ampliar l’espai per a taules sense que minve l’espai perquè el vianant puga caminar guardant la distància de seguretat entre les taules i la resta de vianants en la via pública.

Fa uns dies es va anunciar que El Govern Municipal estava estudiant el tall del tràfic en caps de setmana en les zones més cèntriques per a afavorir tant als establiments com als vianants, i fer més fàcil la conciliació en estes fases de desescalada. A açò s’unix la mesura adoptada pel Govern Municipal sobre l’exempció del pagament d’ocupació de les terrasses l’any 2020. Finalment, tal com s’implanta tots els estius, en els pròxims dies es posarà en marxa esta mesura de tancament de tràfic en la zona de la Plaça del Poble els divendres a partir de les 20h; els dissabtes al matí s’obrirà per als comerços i el pas necessari de cotxes; però dissabte a la vesprada i tot el diumenge permancerá tancada. A això se li unix la zona del Pont Nou, deixant que es puguen instal·lar terrasses i que el vianant puga caminar amb espai. 

L’edil de Govern Interior, María Vallés ha destacat que en estos moments està sent molt eficaç la cooperació i empatia d’hostalers, comerciants i veïns per a aconseguir equilibrar un consens entre la necessitat d’obrir del bar, i que el veí i vianant puga caminar amb espai per a complir la distància de seguretat exigida.

Vallés, en una entrevista realitzada en els servicis informatius de Ràdio Buñol TV s’ha mostrat molt satisfeta per com s’ha produït el primer dia d’obertura de terrasses, “a pesar de que no tots els bars han pogut obrir encara per la grandària dels seus locals, estem treballant a facilitar al màxim la seua obertura com més prompte millor. Però ja en el dia d’ahir vam veure com la zona de la Plaça 5 de Març, on hi ha 4 bars, han aconseguit establir uns acords i un protocol de seguretat exemplar perquè es complisquen les mesures de seguretat i de distància entre les taules. Tots han arribat a un consens excepcional i a més deixant lliure el pas dels peatones”.

Encara que insistix en el fet que hi ha zones de difícil enquadrament com la zona de Mercadona perquè el lloc és molt reduït si eliminem places d’aparcament i si llevem zona de vorera. “Estamos treballant en això també. Hi ha una altra zona com la de la Plaça Vendes on veiem que és relativament fàcil que es puguen posar taules amb distància entre elles i que els xiquets i veïns puguen també estar seguint les recomendaciones”.

Finalment, la regidora de Govern Interior buñolense ha recordat als grups de jóvens que no poden instal·lar taulers en la via pública. No està permés. “Pueden quedar amb els amics però guardant la distància de seguretat i en la terrasses, però no muntant taulers. A més també vull recordar que el BOE encara no ha publicat la permisivitat que en els municipis de menys de 10.000 habitants no hi ha limitació d’entrada i eixida. Per això, demane paciència i prudència. Pot tardar uns dies res més, cal continuar complint les normes, i entre elles recordem que es poden reunir 10 persones no convivients però mantenint les mesures de distanciament i protecció.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*