L’Ajuntament de Bunyol prepara ja el 75 + 1 aniversari de La Tomatina després de l’anunci de la seua cancel·lació pel coronavirus

Post també disponible en: Castellano

“L’Ajuntament de Bunyol, en un exercici de responsabilitat per la situació que està esdevenint a conseqüència de la pandèmia de Covid-19 ha decidit cancel·lar la celebració de la Tomatina, un fet que no succeïa des de 1957. En aquell moment va ser per temes polítics , en l’actualitat per preservar la salut de tots “, tal com han fet constar fonts de l’consistori buñolense aquest dimecres, des d’on han confirmat la notícia que ja va avançar ahir tucomarca.com.

No obstant això, l’Ajuntament més ha pres la decisió de traslladar la celebració de l’75 aniversari a la Tomatina de 2021 “de manera que siga el 75 + 1, ja que una efemèride tan destacada ha de celebrar-com requereix una fita d’aquesta importància i no veure entelat per una situació negativa”, segons les mateixes fonts.

“El estendre el 75 aniversari a 2021 no suposa un ajornament sinó una ampliació, oferint d’aquesta manera més continguts i més fites que s’engrandeixin encara més la festa de la Tomatina”, ha puntualitzat la Tinent d’Alcalde i responsable de de la regidoria de Tomatina i Turisme, Maria Vallès.
 
L’alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa, por su parte ha explicat “que no se li escapa a ningú el difícil que resultaria organitzar la nostra festa més internacional en aquestes condicions on no es podria garantir les condicions òptimes de control sanitari per als participants”.

Juncal Carrascosa ha explicat que la intenció de la responsable de la gestió d’aquesta festa, la Tinent d’Alcalde, Maria Vallès, “va plantejar a el govern local aquesta possibilitat, trobant unanimitat en el govern. No obstant això, aquesta decisió estava supeditada a comunicar-ho a la resta de portaveus en la reunió que se celebrava hui a les 12,00 hores i en un posterior acord en institucional en el ple de dilluns que ve 27 d’abril. Encara que, a causa de les filtracions que s’han produït, s’han vist obligats a comunicar-ho de forma oficial anticipadament impossibilitant que aquesta decisió s’articulés de la manera ordenada, coherent, amb la importància i repercussió que Tomatina es mereix”.
 
Per la seua banda, la regidora de la Tomatina, Maria Vallès, ha explicat que s’està “treballant en diferents iniciatives perquè aquesta festa internacional continuï vigent i d’actualitat malgrat l’anòmala situació en què es veuen immersa la societat i per això, des del consistori s’està treballant en una línia de comunicació per seguir mostrant una imatge positiva, cohesionada i esperançadora tant de la Tomatina com de la gestió de la pandèmia que està realitzant l’Ajuntament de Buñol”.
 
“De la mateixa manera, s’està treballant perquè La Tomatina 2021 se celebre amb total normalitat, perquè tenim en tot moment de mirar cap al futur, amb la certesa que tot això passarà. Ens ha tocat viure una situació complexa que no s’havia produït fins al moment i li estem fent front, amb l’esperit que porta implícita la pròpia Tomatina, batallant de manera pacífica per vèncer el virus”.
 
Des de l’Ajuntament volen fer una crida a la “tranquil·litat ja que aquesta cancel·lació suposa una manera de preservar la integritat de la imatge d’aquesta festa forta, única, intercultural, aglutinadora i fraternal, amb l’objectiu de garantir en el futur aquesta festa acord amb les directrius que s’han establert durant l’última dècada, sinó a més la integritat d’una festa única a tot el món”.
 
L’alcaldessa, Juncal Carrascosa, ha conclòs dient que “la nostra festa més internacional, La Tomatina, mereix que tots els partits actuem junts pensant en el bé comú, en l’atractiu turístic que implica, en la seguretat i en preservar la integritat de la festa , i no per treure rèdit polític “i ha fet una crida a la responsabilitat perquè” totes les decisions que s’han pres durant aquesta crisi de l’Covid-19 s’han fet pensant sempre en el bé comú i amb la seguretat que recobrarem la normalitat i la Tomatina tornarà a tenyir de vermell els carrers de Bunyol”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*