L’Ajuntament de Requena inicia una campanya informativa per a previndre els efectes del mosquit tigre

Post també disponible en: Castellano

Per a això, s’estan col·locant cartells informatius amb instruccions i consells útils tant en la localitat com en les seues pedanies

El consistori requenense, a través de la regidoria de Sanitat, ha posat en marxa una campanya informativa que pretén difondre entre els habitants del municipi les nocions bàsiques per evitar la proliferació de el mosquit tigre, tal com recomana la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

Per a això, s’estan col·locant cartells informatius amb instruccions i consells útils tant en diversos llocs de la localitat com en les diferents pedanies que té el municipi de Requena.

El mosquit tigre és un insecte de dimensions reduïdes (entre 2 i 10 mm), de color negre amb ratlles blanques -més visibles a les potes i a l’abdomen-, i amb una línia blanca al front i al tòrax.

Es caracteritza per volar baix, per això sol afectar les extremitats inferiors de les persones.

La sensació de molèstia de la picada és més important en aquelles zones on el mosquit tigre s’ha introduït més recentment, en comparació amb altres on hi ha una certa habituació i, els símptomes de la picada es van atenuant.

Segons explica el tríptic i els cartells distribuïts per la Generalitat Valenciana, és molt recomanable també que per contribuir a l’control de les poblacions, s’han de revisar amb cura els domicilis perquè els mosquits troben en l’àmbit domèstic una àmplia varietat d’espais on refugiar-se i criar, ja siguen balcons, patis, terrasses o jardins.

Finalment, cal destacar que per frenar la seua propagació cal evitar acumulacions d’aigua i col·locar teles mosquiteres en els conductes de respiració de pous, fosses sèptiques i aljubs.

Per a més informació, es pot consultar la següent pàgina web: www.mosquitigre.san.gva.es

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*