La Comunitat Valenciana suma tres dies seguits sense persones mortes per Covid-19

Post també disponible en: Castellano

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que, per tercer dia consecutiu, no s’ha produït cap mort per COVID-19 a la Comunitat Valenciana. “Continua aquest mes de juny el camí iniciat durant el mes de maig amb xifres esperançadores que mostren un clar avanç en la nostra lluita per fer front a l’coronavirus”, assegurava la consellera.

En aquest sentit, ha fet una valoració del mes de maig, en què les altes a pacients amb coronavirus en la Comunitat s’han incrementat un 78%, de manera que s’acumula un total de 5.346 persones que han superat la malaltia en aquest període . A més, el nombre de pacients en hospital s’ha reduït un 82,3% -555 pacients ingressats menys que a principis de maig-, i el nombre de persones en les unitats de cures intensives ha baixat un 84,6%, de 132 pacients menys que quan va començar el mes.

D’altra banda, Barceló ha assenyalat que més de 56.000 professionals de la Sanitat de la Comunitat Valenciana han participat en un estudi de seroprevalença d’infecció per coronavirus. La prevalença global obtinguda és el 3,21%, segons un avanç de resultats de l’informe final que s’elaborarà quan l’estudi hagi conclòs en tots els departaments de salut.

Aquest estudi, juntament amb l’estudi de seroprevalença elaborat pel Ministeri de Sanitat, indica quin està sent la incidència de la malaltia en el territori valencià. En aquest sentit, la Comunitat Valenciana es troba entre els nivells d’incidència de l’coronavirus més baixos d’Espanya, entre les cinc comunitats autònomes amb una menor incidència de virus: un 2,5% davant el 5% de mitjana.

La consellera ha explicat que la Comunitat Valenciana ha anat incrementant la capacitat diagnòstica dels laboratoris per a realitzar PCR. Per això, durant el mes de maig el nombre de proves realitzades s’ha incrementat un 97%, i fins aquest dimarts s’han dut a terme un total de 232.114 proves.

Finalment, Barceló ha volgut fer balanç de el servei que s’ha prestat en aquest període per a la dispensació general de medicaments a domicili, desenvolupat des del 26 de març. Així, les oficines de farmàcia han pogut portar medicaments a domicili a les persones amb mobilitat reduïda o a aquelles que pertanyen als grups més vulnerables a l’coronavirus.

D’aquesta manera, s’han evitat els desplaçaments d’aquests col·lectius, de manera que s’ha reduït així el risc de contagi. En total s’han tramitat 3.747 sol·licituds (411 a la província de Castelló, 1.145 a la província d’Alacant i 2.191 a la província de València). Per això, ha volgut agrair “la gran tasca que ha realitzat el Consell General de Farmàcia de la Comunitat Valenciana, la col·laboració ha estat essencial per poder desenvolupar aquesta iniciativa”.

Ara bé, “encara que els números siguin esperançadors, no hem d’oblidar en cap moment que darrere hi ha persones i famílies senceres que han viscut una realitat terrible, duríssima, per descomptat, per a tots nosaltres”, ha recordat la consellera Ana Barceló.

Actualització de la incidència de coronavirus

En les últimes 24 hores s’han registrat 83 noves altes, que eleven a 12.315 el total de persones curades. Per províncies: 1.556 a la província de Castelló, 4.358 a la d’Alacant i 6.396 a la de València, a les quals cal sumar unes altres 5 corresponents a persones desplaçades.

Pel que fa a casos positius nous, des de l’actualització d’aquest dilluns s’han detectat 10 casos a través de PCR que eleven a 11.238 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies: 3 a Castelló (1.566 en total); 0 a la província d’Alacant (3.924 en total); i 7 a la província de València (5.743 en total); i 5 casos no assignats.

El nombre de persones ingressades per coronavirus als hospitals valencians és de 167: 12 a la província de Castelló, d’elles 3 a la UCI; 60 a la província d’Alacant, d’elles 12 a la UCI; i 95 a la província de València, d’elles 8 a la UCI.

El nombre d’altes de professionals sanitaris és de 2.215 i el nombre total de positius en professionals a hores d’ara és de 500.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció de l’coronavirus han estat 335.538, de les quals 232.114 han estat a través de PCR i 103.424 a través de test ràpid.

Actualització de la situació en residències

En l’actualitat hi ha algun cas positiu en 74 centres (8 a la província de Castelló, 30 a la d’Alacant i 36 a la província de València).

· Residents nous positius: 0

· Personal nou positiu: 2

· Residents que han mort: 0

A hores d’ara, es troben sota vigilància activa de control sanitari 28 residències a la Comunitat Valenciana: 8 a la província de Castelló, 7 a la província d’Alacant i 13 a la província de València.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*